Evenimentul Zilei > Politica > Ping-pong cu funcția de primar al orașului Deta. La o lună după ce a fost revocat, edilul revine în funcție
Ping-pong cu funcția de primar al orașului Deta. La o lună după ce a fost revocat, edilul revine în funcție

Ping-pong cu funcția de primar al orașului Deta. La o lună după ce a fost revocat, edilul revine în funcție

După ce în urmă cu fix o lună, Prefectura Timiș anunța revocarea din funcție a unui primar, acesta revine. Este vorba de liberalul Petru Roman, primarul orașului Deta, care a fost repus în funcție.

Reprezentanții Primăriei Deta au anunțat că edilul a câștigat procesul prin care a atacat decizia Prefecturii Timiș de a-l suspenda. „Primarul Petru Roman a câștigat procesul prin care a atacat Prefectura Timiș care l-a suspendat din funcție. Instanța i-a dat dreptate primarului din Deta, care va fi repus pe funcție de îndată. Instanța a acceptat și contestația pe fond depusă de primarul orașului Deta împotriva raportului ANI”, a informat Primăria Deta.

Vă amintim că, la începutul lunii iunie, prefectul de Timiș, Eva Andreaș, a semnat ordinul de încetare a mandatului primarului orașului Deta, după ce edilul a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate, prin care a fost declarat ca fiind în conflict de interese (administrativ). „Se constată încetarea de drept, înainte de expirarea perioadei normale, a mandatului de primar al oraşului Deta, judeţul Timiş, al domnului Petru Roman, ca urmare a constatării conflictului de interese”, se arată în Ordinul semnat luni de prefectul Eva Andreaş.

Mai exact, în perioada exercitării mandatului de primar, firma în care primarul și soția sa erau asociați unici a încheiat cu Primăria Orașului Deta patru contracte de servicii, în valoare totală de 28.760 de lei. O altă problemă identificată de ANI a fost că o societate cooperativă, în care primarul era membru cooperator, a emis către Primăria Orașului Deta 100 de facturi în sumă totală de 45.543 de lei. ”Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”, a fost anunţul ANI.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: