Un incident misterios reaprinde dezbaterea legată de posibila existență a extratereștrilor, după ce mai multe imagini surprinse în cadrul unui program ultrasecret al Pentagonului au fost date publicităţii.

Deși incidentul a fost filmat în 2004, înregistrarea a fost făcută publică abia acum de New York Times. Este vorba despre o întâlnire misterioasă pe care doi piloți au avut-o în timpul unei misiuni de antrenament deasupra Oceanului Pacific.

Îngroziți de cele întâmplate, aceștia susțin că, în timpul unui zbor efectuat deasupra Oceanului Pacific, în cadrul unei misiuni de antrenament, au zărit un obiect strălucitor și luminos ce nu părea a avea rădăcini pământești. 

Unul dintre piloți, pe numele său Fravor, susține că, pe măsură ce analiza obiectul misterios ce plutea deasupra apei, acesta începea să se miște tot mai repede, până când „a accelerat și a dispărut de parcă nu l-a văzut niciodată”. Totodată, acesta a declarat că a avut o senzație destul de ciudată în momentul în care a realizat că este vorba de ceva…nepământesc.  

Potrivit Departamentului American al Apărării, misteriosul obiect, de formă ovală, avea o lungime de aproximativ 12 metri. Piloţii care l-au filmat spun că putea să accelereze mai mult decât orice avion cunoscut. Programul secret de cercetare a OZN-urilor s-a încheiat în 2012, după ce i-a fost retrasă finanţarea. Creat la inițiativa liderului majoritar al Senatului, Harry Reid, acest program avea ca scop investigarea întâlnirilor neobișnuite cu obiecte zburătoare neidentificate, cunoscute și sub numele de OZN-uri, înființate pe fondul temerilor că acestea ar putea fi arme sau tehnologii avansate din state străine, cum ar fi Rusia sau China, care ar putea amenința Statele Unite. 

Filmări care stârnesc numeroase controverse

O serie de filmări recent lansate de Pentagon dezvăluie momente captivante. În timpul unei misiuni de antrenament ce se desfășura deasupra Oceanului Pacific, doi piloți surprind, deasupra apei, un obiect ce nu pare să aparțină sferei pământești. Videoclipurile de acest gen  au fost lansate ca parte a recunoașterii de către Pentagon a programului de identificare a amenințărilor aeronautice, program de 22 milioane de dolari, care a avut misiunea de a examina rapoartele privind întâlnirile militare cu obiecte zburatoare neidentificate din 2007 până în 2012, când și-a încheiat activitatea din cauza lipsei de fonduri.

 

Te-ar putea interesa și: