Pierduţi în economie

Pierduţi în economie

Studenţii timişoreni învaţă de la colegii mai mari cum să îşi învingă inhibiţiile şi cum să îşi susţină, în public, propriile idei.

Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest Timişoara (OSUT) organizează  în perioada 9 - 18 aprilie cea de-a doua a ediţie a proiectului „Pierdut în economie” ,care constă în sesiuni de comunicări şi  training-uri adresate studenţilor Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor.  

Conceput ca o sesiune de comunicări interactive între studenţi, programul „Pierdut în economie” a apărut din nevoia de motivare personală şi profesională a viitorilor profesionişti din economie. Potrivit organizatorilor, participanţii vor învăţa cum să îşi elimine inhibiţiile şi cum să îşi susţină, în public, propriile idei.

Educaţie non-formală

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt aspect spre care studenţii vor fi canalizaţi este dezvoltarea dirijată a creativităţii bazată pe educaţie non-formală.

Scopul principal al acestui proiect este acela de a oferi studenţilor de la Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor un mediu propice pentru dezvoltarea cunoştinţelor acumulate în timpul cursurilor şi seminariilor. De asemenea, aceştia vor fi familiarizaţi cu activităţi economice practice.

„Studenţii trebuie să înţeleagă că în mâinile celor mai buni dintre ei stă viitorul economic, financiar, nivelul de trai al ţării noastre, şi nu numai. Unul din principalele obiective este creşterea abilităţii de comunicare a rezultatelor cercetării întreprinse pe o perioadă de o lună, de către un număr de 50 de studenţi ai FEAA, prin desfăşurarea unei sesiuni de comunicări la care vor participa atât concurenţii, cât şi studenţii spectatori care vor să obţină informaţii din domeniile: finanţe, contabilitate, management şi marketing”, a declarat Nada Coici, reprezentantă OSUT.

Două training-uri pe teme de motivare personală şi profesională  sunt programate sâmbătă, 10, şi duminică, 11 aprilie, după care luni, 12 şi marţi, 13 aprilie vor avea loc sesiuni de comunicări. Spre finalul programului, în zilele de 17 şi 18 aprilie, studenţii vor participa, într-un cadru non-formal, la scrierea de proiecte în context european.