Piept de pui în crustă de parmezan. Sosul perfect pentru această rețetă

Piept de pui în crustă de parmezan. Sosul perfect pentru această rețetă Rețete simple cu piept de pui. Sursa foto: Dreamstime.com

Pieptul de pui poate fi pregătit în numeroase moduri, însă această variantă este extrem de delicioasă. Preparatul poate fi oferit inclusiv celor mici, alături de o garnitură ușoară precum piureul de conopidă sau de mazăre. Iată cât de rapid îl poți pregăti.

Pentru această rețetă se poate folosi  piept de pui sau de curcan. Înainte de procesul termic de gătire, carnea se marinează în iaurt grecesc pentru minim 30 de minute. Acest pas te va ajuta să obții un preparat fraged la interior și crocant la exterior. Pieptul de pui în crustă de parmezan se poate servi alături de piureuri de legume sau poate fi inclus cu succes pe platourile de aperitive.

Piept de pui în crustă de parmezan. Ingrediente necesare

Pieptul de curcan poate fi o opțiune perfectă pentru acest preparat. Acesta se menține la fel de fraged pentru o perioadă îndelungată. De altfel, marinarea cărnii este un secret folosit inclusiv de marii bucătari. Iată ingredientele de care ai nevoie:

  • 400 grame piept de pui/curcan;
  • 2 ouă;
  • 1 lingură de făină;
  • un pahar de iaurt grecesc;
  • 1 lingură de pesmet;
  • 80 grame de parmezan;
  • sare/piper;
  • ulei.

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie fâșii și se așează într-un vas cu pereții înalți. Peste acesta se adăugă iaurtul grecesc astfel încât bucățile de carne să fie complet acoperite. Vasul se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă la frigider pentru minim 30 de minute. De altfel, acesta poate fi lăsat inclusiv peste noapte la rece.

Ne puteți urmări și pe Google News
Piept de pui în crustă de parmezan. Preparatul ideal pentru un prânz copios

Piept de pui în crustă crocantă. Sursa foto: Dreamstime.com

Separat, se bat ouăle cu un praf de sare. După minim 30 de minute, carnea poate fi scoasă de la frigider. Bucățile de piept de pui se condimentează cu sare și piper, iar apoi se trec prin făină, ou, pesmet și parmezan. Pasul poate fi repetat, în cazul în care îți dorești o crustă mai groasă.

Bucățile de pui se prăjesc în ulei de floarea soarelui. Pentru un preparat cu mai puține calorii, acestea pot fi gătite la cuptor.

Piept de pui în crustă de parmezan. Preparatul ideal pentru un prânz copios

Piept de pui. Sursa foto: Dreamstime.com

Piept de pui cu crustă crocantă de parmezan. Sosul perfect pentru acest preparat

Bucățile gustoase de piept de pui în crustă crocantă pot fi servite alături de piure de conopidă. De asemenea, acestea pot fi adăugat pe platourile de la mesele festive. Dacă vrei să te bucuri de un preparat exact ca la fast food, preparatul poate fi servit cu un sos delicios.

Amestecă 100 ml de suc de roșii cu busuioc tocat mărunt și o lingură de ulei de măsline. Acesta poate fi ideal inclusiv pentru cei mici. De asemenea, pieptul de pui în crustă de parmezan poate fi servit cu sos de maioneză și usturoi.