Piedone, timp de o lună la Prima TV

Piedone, timp de o lună la Prima TV

"Piedone africanul" (1978) este cel de-al doilea film din seria "western-spaghetti" prezentat de Prima TV, cu Bud Spencer în rolul principal.

La începutul acestei luni, Prima TV a început să difuzeze filme din seria "Piedone", alegând ziua de joi pentru fiecare producţie. Startul a fost dat de "Piedone la Hong Kong", iar astăzi, de la ora 23.15, se va difuza "Piedone africanul". Lista va continua cu producţiile "Piedone în Egipt" şi "Piedone, comisar fără armă". "Am ales să difuzăm astfel de producţii pentru că sunt filme clasice, care se bucură de interesul publicului, iar noi ne dorim să îndeplinim dorinţele telespectatorilor", au declarat reprezentanţii Prima TV.

Traficanţii de diamante

"Piedone africanul" este o producţie SUA realizată în 1978, ce a fost apreciată cu un premiu la festivalul de film Golden Screen, din Germania. Regia a fost semnată de Steno, iar în rolul comisarului Rizzo se află Bud Spencer.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce primeşte un mesaj ciudat de la bunul său prieten Caputo (Enzo Cannavale), aflat în Africa de Sud, Rizzo pleacă în ajutorul lui, unde este prins în mijlocul unei bande de traficanţi de diamante.

Şi-a luat numele de la o bere

Numele adevărat al actorului principal a fost Carlo Pedersoli, însă alege să îl schimbe în Bud Spencer (inspirat din denumirea berii favorite Budweiser şi după numele actorului american Spencer Tracy).

Prima vocaţie a lui Bud a fost sportul. A făcut parte din lotul olimpic şi primul italian care a înotat 100 de metri în mai puţin de un minut. A trecut la actorie în 1967, interpretând un rol în "Dumnezeu iartă… eu nu!", unde a jucat alături de Terence Hill.

Printre filmele care l-au consacrat se află: "Toate mi se întâmplă nu mai mie" (1980) şi "Detectiv cu greutate" (1993). Cu toate că nu a primit multe premii, actorul a ajuns una dintre cele mai importante figuri ale cinematografiei italiene şi mondiale. Anul trecut, la aniversarea de 80 de ani, Piedone declara: "Nu mă consider un actor, ci o per soană foarte norocoasă, devenită celebră.

În Italia, am primit un singur premiu, un Charlot", citează site-ul www.vremenouă.ro.