Evenimentul Zilei > Social > Piață agroalimentară din Timișoara transformată în galerie de artă I FOTO
Piață agroalimentară din Timișoara transformată în galerie de artă I FOTO

Piață agroalimentară din Timișoara transformată în galerie de artă I FOTO

O piață agroalimentară din Timișoara, devine, vineri, galerie de artă. Pereții Pieței Iosefin devin simeze pentru creațiile elevilor implicați în programul Timişoara 2021.

Proiectul Birdhouse Gallery face parte din clusterul interdisciplinar HOME! şi este organizat de Asociaţia Timişoara – Capitală Culturală Europeană, în parteneriat cu Institutul Intercultural Timişoara, Colegiul Tehnic de Vest şi Școala Gimnazială nr.12 Timișoara.

”Timp de două săptămâni, peste 30 de elevi și-au imaginat propriul univers împreună cu 3 artiști internaționali și 3 din Timișoara creând obiecte de arta din materiale reciclabile, vopsele, fantezie și candoarea vârstei. Au cântat, au defilat prin curtea școlii și prin cartier, s-au bucurat de toamnă cu emoția pregătirii expozițiilor de la sfârșitul săptămânii, în curtea școlii, în cartierul Iozefin, în Piața Libertății și la Iulius Mall, unde îi poate vedea și admira toată lumea. Povestea va continua și la anul, în alte zone ale orașului, pentru a aduce cultura și arta mai aproape de toti”, arată Simona Neumann, director executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Timp de zece zile, 30 de elevi de la Colegiul Tehnic de Vest şi de la Şcoala Gimnazială nr.12 din Timişoara, coordonaţi de artişti internaţionali şi locali au creat propriile galerii de artă precum şi instrumente muzicale, folosind material reciclat, vopsea, dar mai ales propria imaginaţie şi ingeniozitate. Rezultatele muncii lor vor prezentate într-o serie mobilă de expoziţii publice cu galerii sub forma unor cuiburi de păsări, dar şi a unor simfonii. Astfel, vineri, 3 noiembrie, de la ora 13:00, Piaţa Iosefin se va transforma pentru o oră într-o altfel de galerie de artă, care va găzdui lucrările elevilor. Localnicii vor putea fi părtaşii unui act cultural “altfel”, chiar în timp ce îşi desfăşoară activităţile de rutină. A doua zi, proiectul se va îndrepta către zona centrală a oraşului. Sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 13:00, galeriile de artă vor ajunge în Piaţa Libertăţii, pentru ca, trei ore mai târziu, să fie găzduite de Iulius Mall.

Artiștii internaţionali invitați care i-au coordonat pe elevi au fost, la rândul lor, timp de două săptămâni, rezidenţi ai cartierului istoric Iosefin. Nedyalko Delchev (Bulgaria) – producător de teatru şi artist; Maciek Salamon (Polonia) – artist şi musician; Nils Personne (Suedia) – compozitor şi musician au fost ajutaţi în proiect de artiștii locali Alina Giurgiu, Silvia Takacs și Andrei Ursu.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: