Povestea lui Alexei Romanov este frapată, tânărul venind pe lume cu nişte cioturi în loc de degetele de la membrele superioare şi fiind abandonat la scurt timp după naştere.

Potrivit The Guardian, marea şansă a lui Alexei au fost părinţii săi adoptivi Vladimir şi Luisa Levacekovie, care au remarcat că fiul lor are o înclinaţie naturală spre muzică. I-au cumpărat un sintetizator la care a învăţat să cânte ajutat de doi amici. “Încă mă ajută. Îmi trimit partituri pe care le studiez şi le cânt atunci când îmi plac”, a povestit Alexei pentru The Guardian.

Lecţiile de pian le-a început însă cu adevărat abia în urmă cu doi ani. Talentul său înnăscut l-a ajutat să înveţe repede atât lucrări de muzică clasică, cât şi compoziţii pianistice moderne (cum este şi cea din videoclipul ataşat acestui text – River flows in you a pianistului şi compozitorului sud-coreean Yiruma)

Alexei Romanov are 16 ani şi locuieşte alături de familia sa adoptivă în oraşul Zelenodolsk, din Republica Tatarstan, Federaţia Rusă

Recent, tânărul a interpretat alături de orchestra de cameră La Primavera. Prestaţia sa a fost aclamată şi urmată la scurt timp de o invitaţie de a se încrie la cursurile unei prestigioase şcoli de muzică din capitala republicii.  

Filmuleţele video cu interpretările sale fac furori pe internet şi dau naştere la comentarii emoţionante. “Alexei este un erou. Merită să fie respectat şi admirat. Să fii sănătos şi fericit în viaţă”, i-a scris pe Facebook un utilizator. “Ne plângem continuu de viaţa pe care o ducem. Cred că nu e om care să nu admire ce face tânărul acesta. E pur şi simplu genial”, spune un alt admirator.