Evenimentul ZileiSocialPfizer dă tunul anului! Anunț de ultimă oră. Toată lumea aștepta decizia

Pfizer dă tunul anului! Anunț de ultimă oră. Toată lumea aștepta decizia

Pfizer dă tunul anului! Anunț de ultimă oră. Toată lumea aștepta decizia
La sfârșitul acestei luni, agenția de reglementare a medicamentelor din UE este pregătită să decidă aprobarea pastilei Pfizer pentru tratarea Covid-19.

Astfel, aprobarea ar avea loc înainte de analiza finală a medicamentului similar, dar mai puțin eficient, dezvoltat de Merck, în luna februarie, a declarat o sursă familiară cu situația prezentată.

Anul trecut, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a ghidat state membre cum să folosească ambele pastile antivirale ca tratamente de urgență, în vreme ce desfășura analize pentru a ajuta țările să decidă în privința aprobării rapide înaintea celei formale la nivelul UE.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tratamentul dezvoltat de Pfizer se numește Paxlovid

Autoritatea de reglementare a UE a afirmat că experții care revizuiesc noile medicamente se întâlnesc de luni până joi în această săptămână, „cu obiectivul de a încheia evaluarea, dacă este posibil” a tratamentului dezvoltat de Pfizer, numit Paxlovid.

„Vom comunica decizia spre sfârșitul săptămânii”, a adăugat EMA.

Italia, Germania și Belgia sunt printre puținele țări UE care au cumpărat medicamentele.

Analiza EMA a pastilei Merck, dezvoltată cu Ridgeback Biotherapeutics, durează mai mult decât cea pentru Pfizer pentru că Merck a emis date dintr-un studiu în noiembrie, care arătau că medicamentul lor era în mod semnificativ mai puțin eficient decât se credea anterior.

„Merck a aplicat mai devreme decât Pfizer, însă apoi ei au trimis ultimele date privind eficacitatea mai târziu, și astfel le-a luat mai mult autorităților europene să examineze ultimele informații”, arată sursa anonimă potrivit Digi24.

În timp ce vaccinurile sunt în centrul luptei contra pandemiei, reglementatorii analizează antiviralele, care pot fi administrate acasă, ca o nouă armă împotriva variantei mult mai răspândite a Omicron.

Agențiile americane și britanice și-au dat aprobarea pentru ambele medicamente la tratarea anumitor pacienți adulți cu risc ridicat.

EMA a declarat pe 10 ianuarie că ar putea emite „în câteva săptămâni” o decizie dacă să aprobe folosirea tratamentului Pfizer cu două medicamente Paxlovid.

Într-un test clinic, acesta a fost aproape 90% eficient în prevenirea spitalizării și deceselor atunci când a fost administrat într-o fază timpurie pentru pacienți cu risc ridicat de boală severă.


Accesează: