"Am discutat referitor la situaţia de securitate din bazinul Mării Negre şi situaţia din Republica Moldova, în speţă, regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Am convenit să facem tot ce ne stă în putere (…) ca în viitor regiunea transnistreană să fie reintegrată în statul moldovenesc", a spus Poroşenko în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Iohannis.

Preşedintele Ucrainei a mai spus că, împreună cu şeful statului român, Klaus Iohannis, încearcă să facă tot ce poate pentru a găsi soluţii comune la toate problemele care au fost de nerezolvat timp de mulţi ani în relaţia bilaterală.

"Am abordat şi problemele care tradiţional au fost sensibile – de exemplu, canalul Dunăre – Marea Neagră (Bâstroe – n.r.) – şi am convenit să avem un dialog constructiv atât în plan bilateral, cât şi în cadrul instituţiilor internaţionale. Noi încercăm să demonstrăm că suntem în stare să găsim soluţii comune pentru toate problemele care de mulţi ani au fost de nerezolvat", a afirmat Poroşenko, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Iohannis.

Te-ar putea interesa și: