După șase ani în care nu a mai simțit gustul triumfului în primul eșalon, CFR Cluj a reușit să întrerupă acest record negativ grație și lui Dan Petrescu. Tehnicianul în vârstă de 50 de ani le-a adus „feroviarilor” titlul cu numărul 4 din istoria clubului, dar hegemonia alături de „SuperDan” nu va avea continuitate.

„Vreau să merg cu CFR în Europa!”

La scurt timp după câștigarea campionatului, „Bursucul” calma spiritele prin anunțul făcut cum că nu va pleca de la gruparea ardeleană: „Eu vreau să rămân, să merg cu CFR Cluj în Europa. Nu pun condiții. Am contract, ne punem la masă și discutăm. Am doi ani de contract, n-are rost să vorbim. Nu vreau să rup clubul aiurea”. Vorbe-n vânt, deaorece „SuperDan” se va întoarece în prima ligă din China, posibil la Guizhou Hengfeng, unde va încasa de patru ori mai mult cala CFR: 1,8 milioane de euro pe an, la care s-ar adăuga bonusurile de victorii și de atingere a obiectivelor. Despărțirea de clujeni nu a fost cu cântec, dar oficialii trupei din Gruia i-au impus o condiție antrenorului, ca să nu mai fie bun de plată.

A scăpat de plată. Vine Iordănescu Jr.?

Potrivit contractului său cu CFR, Petrescu ar fi trebuit să plătească o clauză de reziliere de 500.000 de euro, dar conducerea noii campioane a Ligii 1 se va dezice de ea. Cum? Petrescu le-a transmis chinezilor că vine doar dacă clubul va cumpăra un fotbalist cu care el a colaborat la Cluj, și astfel clauza antrenorului nu va fi activată. CFR-ul va fi pe profit, deoarece orice jucător se va vinde cu cel puțin 1 milion de euro. CFR Cluj a purtat deja discuții cu doi tehnicieni. Vasile Miriuță și Edi Iordănescu s-au pus la masa discuțiilor cu „feroviarii”, dar, potrivit surselor EVZ, cel care va fi noul antenor al trupei din Gruia va fi Iordănescu Jr