Petrecere planetara

Petrecere planetara

"Revelioanele in masa" au fost la concurenta cu "Revelioanele altfel".

De la Sidney la New York, milioane de oameni au intampinat noul an in strada, pocnetele sticlelor de sampanie, bubuitul artificiilor si uralele marcand intrarea in 2007 in limbajul universal al bucuriei.

Traditionalul foc de artificii de la Sidney a fost intrecut anul acesta in maretie de spectacolul de lumini si culoare din capitala taiwaneza, unde petrecerea de strada a avut ca epicentru faimosul zgarie-nori Taipei 101. Ca de obicei, cei mai multi oameni, peste un milion, s-au strans la New York, la festivitatile din faimoasa Times Square.

Opriti timpul!

Ne puteți urmări și pe Google News

O originala manifestare "anti-2007" a avut loc pe strazile din orasul francez Nantes, unde peste 600 de persoane s-au adunat pentru a protesta fata de trecerea intr-un nou an, dar si fata de goana nebuna a omenirii catre un viitor incert.

Purtand pancarte pe care scria "Nu 2007", "Acum e mai bine", manifestantii au facut apel la toate guvernele din lume si la Natiunile Unite cerandu-le sa opreasca timpul in loc pe 31 decembrie.

Imediat ce orologiul a vestit miezul noptii, protestatarii au schimbat placa, anuntand ca, de acum inainte, isi vor concentra eforturile pentru a impiedica venirea lui 2008.

Filiala elvetiana a Frontului impotriva anului nou a organizat o demonstratie similara pe strazile din Geneva, dar participarea a fost mai modesta. In final, chiar daca nu si-au atins obiectivele, manifestantii au declarat ca s-au distrat cat se poate de bine.

Discoteca Domnului

Pelerinii care s-au aflat la Lourdes in ultima zi a lui 2006 au avut ocazia sa petreaca un Revelion iesit din comun, la ceea ce organizatorii au numit "Discoteca lui Dumnezeu".

Peste 1.000 de oameni veniti din diverse colturi ale lumii s-au distrat timp de trei ore la un concert al formatiei Exo, grup pop-rock infiintat de niste misionari americani. Majoritatea petrecaretilor erau tineri, dar printre ei s-a aflat si o calugarita de 87 de ani, care primise cadou de la maica-stareta un bilet de intrare.

Anul Porcului

In majoritatea tarilor asiatice, un personaj nelipsit de la petreceri a fost porcul, fie el desenat, de jucarie sau in marime naturala. Potrivit calendarului lunar, din februarie se va intra in anul Porcului de foc, despre care asiaticii spun ca este aducator de noroc.

In timp ce japonezii s-au dus la temple in prima zi a anului, mai superstitiosi, filipinezii s-au inghesuit la ghicitoare pentru a afla cum o sa le mearga in anul Porcului.

Dublu record

La un minut dupa miezul noptii, in capitala Nigeriei, Lagos, au venit pe lume doua fetite gemene, primii cetateni nascuti in aceasta tara in 2007. Evenimentul n-ar fi asa de spectaculos daca tatal micutelor, Abiodun Babington, nu ar fi fost si el primul bebelus al anului, in 1967.