Potrivit unui studiu realizat de un grup de de protecţie a consumatorilor din Australia, şi preluat de Reuters, s-a dovedit că, prin consumul peştelui de două ori pe săptămână, se îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare, dar şi memoria.
Grupul pentru protecţia consumatorilor Choice a testat mai multe suplimente alimentare şi a descoperit că două porţii săptămânale de peşte gras, bogat în acizi Omega 3, pot contribui la îmbunătăţirea capacităţilor creierului la fel de mult ca suplimentele alimentare pe bază de ginkgo biloba sau ulei de peşte.
Suplimentele cu ulei de peşte conţin o doză mai mică de acizi graşi Omega 3 decât cea recomandată zilnic.
"Suplimentele alimentare sau produsele pe bază de plante nu sunt o opţiune deşteaptă. Consumul mai mare de peşte este, însă", a indicat purtătorul de cuvânt al grupului Choice, Christopher Zinn.
Raportul indică faptul că australienii cheltuie aproximativ 1 milion de dolari australieni (930.200 de dolari americani) pe suplimentele cu ginkgo biloba, pe prospectul cărora scrie că "menţin vioiciunea spiritului" şi "îmbunătăţesc capacitatea de memorare şi concentrare", însă rezultatele studiilor efectuate asupra acestor suplimente arată că nu sunt suficiente motive pentru ca acestea să fie recomandate de către specialişti.
Zinn a precizat că există şi alte modalităţi de îmbunătăţire a funcţiilor creierului, printre care dieta alimentară echilibrată, menţinerea relaţiilor sociale, efectuarea de exerciţii fizice şi mentale.
(18:40)