Peste 50 de KILOGRAME DE ARGINT descoperite pe AEROPORTUL OTOPENI

Peste 50 de KILOGRAME DE ARGINT descoperite pe AEROPORTUL OTOPENI

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Aeroport Otopeni Călători au descoperit asupra a doi cetăţeni români cantitatea de 54 kg bijuterii din argint, nedeclarate la intrarea în ţară. Autoritatea vamală a confiscat bijuteriile şi i-a amendat pe cei doi cu suma de 6 000 lei.

La Biroul Vamal Otopeni Călători s-a prezentat,miercuri, la intrarea în ţară o pasageră care călătorea din direcţia Bangkok – Istanbul - Bucureşti. Aceasta s-a încadrat pe culoarul verde „Nimic de declarat”, dar la controlul fizic inspectorii vamali au descoperit, nedeclarate, în bagajele de cală şi de mână, 21 000 grame bijuterii din argint, 107 bluze de damă, 178 eşarfe, 56 cămăşi şi 12 rochii.

Cu cinci zile înainte, în data de 24 ianuarie 2014, la acelaşi birou vamal, călătorind din direcţia Bangkok – Doha – Quatar, a sosit un pasager care s-a încadrat pe culoarul roşu  „Bunuri de declarat”. Acesta a prezentat inspectorilor vamali cinci colete care conţineau bijuterii din argint. La prezentarea documentelor însoţitoare ale mărfii şi ca urmare a controlului fizic s-au constatat neconcordanţe între cantitatea înscrisă în documente şi cantitatea găsită în bagaje, respectiv diferenţa 33 450 grame bijuterii din argint nedeclarate.

În ambele cazuri,  autoritatea vamală a confiscat bunurile nedeclarate şi a sancţionat cetăţenii în cauză cu amenzi contravenţionale în cuantum de 6 000 lei.

Ne puteți urmări și pe Google News