Evenimentul Zilei > Actualitate > Peste 31 mil. €, „plimbate” pe internet
Peste 31 mil. €, „plimbate” pe internet

Peste 31 mil. €, „plimbate” pe internet

Românii au făcut plăţi online cu cardul bancar în valoare de 31,85 milioane euro, în primele trei luni ale acestui an.

Numărul tranzacţiilor a fost de 603.437 de operaţiuni, astfel că valoarea medie a unei tranzacţii a fost de 52 de euro. În primul trimestru din 2009, valoarea medie a unei tranzacţii a fost de 77 de euro, potrivit datelor RomCard.

Totuşi, valoarea totală a sumelor tranzacţionate online a crescut cu 70% comparativ cu intervalul similar din 2009.

„Aceste rezultate sunt încurajatoare pentru piaţa românească de comerţ electronic. Deşi estimările iniţiale indicau o creştere moderată, acest prim trimestru a început în forţă, prin intrarea unor noi jucători în mediul online. Comerţul electronic rămâne în continuare un domeniu cu potenţial de creştere”, apreciază Carmen Sebe, directorul general executiv al Gecad ePayment, producătorul platformei de comerţ electronic. Prin platforma ePayment au fost procesate 575.000 de tranzacţii, în valoare de 30,25 de milioane de euro.

Numărul tranzacţiilor online, înregistrate în primul trimestru al acestui an, pe segmentul turistic a crescut cu 270% comparativ cu anul trecut. Astfel, pachetele turistice se plasează, alături de produsele din categoriile telecom, servicii, plata utilităţilor, retail şi divertisment, printre cele mai comercializate produse online în intervalul ianuarie-martie 2010.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News