Evenimentul Zilei > Actualitate > Peste 11 milioane de euro pentru găsirea de tratamente inovatoare pentru cancer
Peste 11 milioane de euro pentru găsirea de tratamente inovatoare pentru cancer

Peste 11 milioane de euro pentru găsirea de tratamente inovatoare pentru cancer

Peste 11 milioane euro vor fi folosiți pentru îmbunătățirea diagnosticării și tratării tumorilor maligne în zona de graniţă dintre România și Serbia, în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră între cele două țări. Este cunoscut faptul că incidența cancerului în România atinge cele mai îngrijorătoare cifre în zona de vest și sud vest a țării, chiar pe graniță.

Concret, cele 11,7 milioane de euro (din care 10 milioane euro fonduri europene) vor fi folosite de medici specialiști din România și Serbia, pentru a dezvolta protocoale comune de lucru personalizate pentru pacienții cu cancer. ”Obiectivul principal vizează încurajarea colaborării în domeniul oncologiei între instituțiile medicale din aria eligibilă a Programului pentru a asigura accesul la servicii medicale moderne și eficiente pentru pacienți”, arată reprezentanții MDRAPFE.

Proiectul este derulat în România de către Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” din Timișoara, ONCOGEN și Spitalul Județean de Urgență Reșita, iar în Serbia de către Spitalul General Požarevac și Ministerul Sănătății.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: