Romii contactau comercianții și comandau sute de kilograme de alimente, iar când ajungeau TIR-urile ei descărcau produsele, dar nu plăteau.

Marfa era descărcată în Zanea şi apoi romii le spuneau celor care veneau cu legumele că au rămas fără bani cash, dar vor merge cu ei la un bancomat pentru a face plata. Odată ajunşi în oraş, cei care trebuiau să facă plăţile se făceau nevăzuţi.

Polițiștii ieșeni au fost înştiinţaţi despre această practică perversă şi au desfășurat 14 percheziții domiciliare joi dimineaţa, conform bzi.ro.

„Polițiștii ieșeni au desfășurat 14 percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru înșelăciune.

La data de 16 aprilie 2020, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași și Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Iași, au desfășurat 14 percheziții domiciliare, pe raza comunei Ciurea, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul savârșirii infracțiunii de înșelaciune”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Susa citată subliniază că în urma investigațiilor derulate a rezultat că în anul 2017 și în anul 2020, mai multe persoane din comuna Ciurea ar fi comandat produse agricole în cantități foarte mari.

După ce produsele le-ar fi fost livrate, ar fi condus vânzătorii în zona bancomatelor, sub pretextul de a scoate bani, însă ulterior nu ar fi achitat contravaloarea produselor, cauzând un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei.