În condițiile în care autoritățile din China sunt obligate să aloce resurse uriașe pentru a îngrădi răspândirea pandemiei Covid-19, s-ar putea crede că Partidul Comunist Chinez ar putea renunța, măcar temporar, la persecutarea comunității creștine din China

Din păcate, un articol CBN News și preluat de tribuna.us arată că aceste abuzuri continuă în plină pandemie.

Ba, consideră autorii articolului, momentul este prielnic pentru că închiderea bisericilor pentru a preveni noi infecții cu virusul SARS-CoV-2 a dat puterii ocazia de a distruge lăcașurile de cult și de a le lipsi de simbolul lor creștin, crucea.

Dovezile sunt „șocante”, arată CBN News. La 13 martie, profitând de faptul că oamenii se află în izolare, autoritățile au trimis echipe la biserica din zona Guoyang (în provincia Anhui) și i-au dat jos crucea.

Deși biserica are aproximativ 40 de persoane care participă la slujbele duminicale, autoritățile au profitat de izolarea la nivel național și au dat jos crucea în timp ce biserica era goală.

„Persecuția încurajată de stat nu s-a oprit aici. Recent, organizația China Aid a publicat imagini șocante cu o biserica din orașul Yixing, Jiangsu, în timp ce era distrusă”.

„Potrivit organizației International Christian Concern, majoritatea bisericilor din China – subterane sau autorizate de stat – s-au întâlnit online de când a fost decretată izolarea țării. Cu toate acestea, există îngrijorarea că guvernul se va îndrepta cu represalii și asupra acestor întâlniri virtuale imediat ce acțiunile împotriva coronavirusului se vor diminua”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE