Psihologul criminalist Tudorel Butoi a vorbit despre cazul militarului pedofil care se ascundea în spatele a peste 70 de conturi false de Facebook, pe care le-a creat special pentru a intra în discuție cu minorii.

„Pedofilii apar ca ciupercile. Este și din punctul meu de vedere o mirare pentru că de fiecare dată când apar Poliția îi identifică, realizează probe, acționează in rem și in personam și îi trimite unde trebuie. Și totuși apar – apar – apar… Iată acest militar, pericol public, bombă întârziată”, și-a început analiza Tudorel Butoi.

El a arătat că pedofilii acționează, mai nou, pe rețelele de socializare unde foarte mulți copii sunt lăsați nesupravegheați de părinți.

„Ăsta se dă la copil. Copiii discută între ei… copii – din păcate – sunt lăsați într-o zonă de neglijență și apucă Facebook-ul, Instagramul și altele”, a explicat Tudorel Butoi.

prof.tudorel butoiPsihologul a precizat că fiecare pedofil are propriile metode prin care își ascunde identitatea și îi abordează pe copii. Potrivit spuselor sale, pedofilul pretinde că este copil și ascunzându-se în spatele acestei identități îi determină pe ceilalți minori să facă ceea ce dorește el.

„Acesta își legendează existența și personalitatea fiind copil și plonjează în preocupările copiilor pentru a le sugera să de dezbrace, a le sugera să-și facă poze, a le sugera să facă trafic între ei cu poze, a le sugera să mimeze acte sexuale și în felul acesta se realizează o permisivitate a micuților către zona sexualității”, a spus psihologul criminalist, într-o emisiune televizată la Antena 3.

Cum acționa pedofilul din Făgăraș

Conform sursei citate, personajul prezentat de Tudorel Butoi, militarul din Făgăraș, și-a făcut 71 de conturi false pe o reţea de socializare pentru a-și convinge victimele minore că şi el este asemenea lor. Ca să fie cât mai credibil, militarul a postat mai multe fotografii pe fiecare cont din care să rezulte că are o familie, rude şi prieteni.

A fost o activitate căreia i-a dedicat foarte multă vreme și, astfel, a reușit să se împrietenească, prin intermediul acestor conturi și cu câte 1.000 de persoane. Mai mult, fiecare din caracterele inventate de el avea în spate o poveste destul de bine concepută menită să-I determine pe copiii abordați să creadă că au în față o persoană reală.