The Guardian anunţă că la finalul evenimentului sportiv, şeful statului (n.r. care apare lângă liderul Rusiei, Vladimir Putin, în dreapta imaginii) care are graniţă directă cu Rusia a afirmat că „sportul este cel mai bun antivirus”.

„Mai bine să mori în picioare decât să trăieşti în genunchi. Dacă mă poate împiedica ceva să joc hochei? Este posibil, însă de ce? Nu înţeleg. Nu există niciun virus aici. Vedeţi, vreunul?

Este un patinoar de hochei pe gheaţă. Este tot ceea ce e mai bun pentru sănătate. Nu există nimic mai bun decât sportul în aceste condiţii şi este cel mai bun antivirus”, a declarat preşedintele aflat în funcţie din 1994.

De la debutul pandemia de Coronavirus, Lukaşenko a refuzat măsurile de izolare, iar săptămâna trecută a denunţat o „psihoză”, afirmând că panica este mai periculoasă decât virusul în sine.

În consecinţă, Lukaşenko a îndemnat populaţia ţării sale să continue să muncească, să meargă la câmp, să conducă tractoarele, întrucât „tractorul vindecă pe toată lumea”.

Un alt exemplu de şef de stat care ignoră pericolul imens generat de Coronavirus este cel al Braziliei, Jair Bolsonaro, care continuă să minimalizeze riscurile epidemiei COVID-19, descrisă ca fiind o „gripa uşoară”. Sud-americanul a criticat dur măsurile restrictive puse în aplicare în diferite state de autorităţile locale, în special de guvernanţii statelor Sao Paulo şi Rio de Janeiro.

„Această izolare, dacă continuă astfel, cu numărul (persoanelor care vor ajunge) în şomaj nu peste mult timp, vom avea o problemă foarte gravă, care ne va lua ani întregi să o rezolvăm”, a declarat Bolsonaro într-una din postările video. „Brazilia nu se poate opri, dacă se opreşte, devenim Venezuela”, a adăugat Bolsonaro.

În acest context, o instanţă federală braziliană i-a interzis sâmbătă guvernului Bolsonaro să difuzeze mesaje care contravin măsurilor de izolare adoptate la nivel local pentru a reduce răspândirea epidemiei.

sursa foto: en.kremlin.ru