Evenimentul Zilei > Actualitate > Pericol la granița României. Ciocnire între traficanți și Poliția de Frontieră
Pericol la granița României. Ciocnire între traficanți și Poliția de Frontieră

Pericol la granița României. Ciocnire între traficanți și Poliția de Frontieră

Șoferul unei mașini care transporta ţigări de contrabandă, a fost urmărit, joi seara, de poliţiştii de frontieră pe ruta timişeană Grabaţ-Lenauheim. În cursa nebunească acesta a lovit un om al legii în timp ce se încerca reţinerea lui.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Mihaela Leş, poliţiştii de frontieră din Timiş au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea contrabandei cu ţigări, în zona de competenţă.

Un echipaj a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri în trafic un autoturism despre care avea informaţii că este folosit la transportul de ţigări de contrabandă.

„Şoferul autovehiculului nu a oprit la semnalele poliţiştilor de frontieră, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia, fiind alertate alte echipaje ale poliţiei de frontieră.

Pe timpul urmăririi, şoferul a încercat să scape de poliţiştii de frontieră efectuând manevre periculoase, prin care a acroşat autospeciala din dotarea instituţiei, acesta fiind avariată. Poliţiştii de frontieră au reuşit oprirea autoturismului pe raza localităţii Grabaţ, şoferul încercând să abandoneze maşina.

Când s-a acţionat pentru reţinerea lui, acesta a devenit violent, lovindu-l pe unul dintre poliţiştii de frontieră”, informează Mihaela Leş, într-un comunicat.

La controlul autovehiculului, în interiorul acestuia au fost descoperite ţigări de contrabandă.

În prezent, șoferul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi ultraj, în cauză fiind derulate cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun, informează Agerpres.