Conform digi24.ro, specialiştii DSPJ Constanța au stabilit care sunt zonele în care este prezentă cea mai murdară apă de pe litoralul românesc. Astfel, la Costineşti există cel mare pericol generat de apa în care se bălăcesc românii.

Aici au fost semnalate concentraţii foarte mari de bacterii E.Coli, care pot genera boli digestive grave pentru cei care înghit din greşeală apa mării. „E murdară, pentru că nici oamenii nu sunt atenţi. Eu am observat oameni care, în loc să se ducă la toaletă… ţuşti în mare!”, a spus un turist prezent la Costineşti. Despre fecalele care plutesc în apele de la Costineşti s-au mai plans şi alţi turişti.

Apele devin şi mai murdare în zonele foarte aglomerate, conform dr. Gabriela Căruceru, de la DSPJ Constanţa. Conform raportului făcut de specialişti, între stațiunea Mamaia și Năvodari este cea mai bună apă pentru îmbăiere. Aici, apa este mai rece, astfel că bacteriile nu au mediul propice pentru înmulţire.

Până în 2015, România accepta o concentraţie cu E.coli de 2.000 de unităţi la 100 de mililitri de apă, dar în prezent Uniunea Europeană impune o concentraţie de 20 de ori mai mica.