Evenimentul Zilei > International > PERICOLUL de la ALEGERILE din Ungaria. Un guvern PRO-MIGRAȚIE poate însemna DEZASTRU: „Se vor îndrepta SPRE EUROPA”
PERICOLUL de la ALEGERILE din Ungaria. Un guvern PRO-MIGRAȚIE poate însemna DEZASTRU: „Se vor îndrepta SPRE EUROPA”

PERICOLUL de la ALEGERILE din Ungaria. Un guvern PRO-MIGRAȚIE poate însemna DEZASTRU: „Se vor îndrepta SPRE EUROPA”

În preajma alegerilor parlamentare din Ungaria, partidul premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, amintește de problema fundamentală pe care votanții trebuie să o aibă în minte, atunci când se află în fața urnei: migrația. Această chestiune a ținut capul de afiș în Ungaria în ultimii ani, iar ministrul de Externe, Peter Szijjarto face un avertisment sumbru, cu o săptămână înainte de momentul alegerilor.

Ungaria va putea evita să devină „loc de adunare” pentru migranţi doar dacă nu le permite acestora să intre în ţară, „acum şi după alegeri”, în lumina noii politici anti-imigraţie a Austriei, a afirmat, vineri, Peter Szijjarto, relatează MTI, realtează agerpres.ro.

Noul ministru de interne al Austriei a anunţat o politică vizând reducerea la zero a aplicaţiilor pentru azil, a declarat Szijjarto presei la Tapolca (vestul Ungariei).

„Aceasta înseamnă că, dacă după alegerile de la 8 aprilie în Ungaria se produce o schimbare care aduce un guvern pro-migraţie, Ungaria ar putea deveni uşor loc de adunare pentru populaţia migrantă, întrucât cei ajunşi în ţară nu vor putea trece mai departe în Europa Occidentală”, a subliniat ministrul ungar de Externe.

Pentru a asigura că în Ungaria nu intră niciun migrant, activitatea actualului guvern trebuie să continue, a conchis Szijjarto.

Acesta a avertizat că presiunea migratorie se menţine, zeci de milioane de persoane strămutate sau dependente de ajutor umanitar din Africa şi Orientul Mijlociu putând decide în orice moment să migreze. „Şi dacă pornesc, se vor îndrepta spre Europa”, a notat el.

Szijjarto a amintit că numărul delincvenţilor străini s-a dublat în Austria în ultimii zece ani, adăugând că acest lucru este „în mare parte legat de imigranţii afgani".

Ministrul ungar de externe s-a angajat, în acelaşi timp, ca guvernul să acţioneze pentru a împiedica introducerea sistemului de cote obligatorii de migranţi dorit de Bruxelles.