Cercetătorii au descoperit că medicii stomatologie nu sunt de aceeaşi părere în ceea ce priveşte spălatul pe dinţi, iar sfaturile lor, cât și cele ale companiilor producătoare de pastă de dinți sunt de multe ori contradictorii.

Cercetătorii de la UCL, dr John Wainwright şi profesorul Aubrey Sheiham, au analizat 66 de surse diferite de sfaturi din întreaga lume pentru studiul lor, publicat în British Journal Dental.

”În acest studiu, am constatat o serie inconsistentă de sfaturi de la surse diferite”, a declarat autorul studiului, Aubrey Sheiham, de la UCL. “Cel mai îngrijorător,este faptul că metodele recomandate de asociațiile dentare nu sunt la fel ca cele menționate în manuale dentare.” ”Multitudinea de recomandări pe care am găsit-o este cauzată de lipsa unor cercetări care să sprijine o anumită tehnică de periere a dinșilor”, spune unul dintre coordonatorii studiului, dr. John Wainwright. ”Eu îmi sfătuiesc pacienții să-și perieze dinții mai mult în locurile unde poate apărea tartrul. Sunt întrebat foarte des de ce metoda pe care o descriu diferă de cele recomandate de alți dentiști.”, spune medicul.

”Te-ai fi așteptat ca medicii să aibă un mesaj unitar în privința igienei orale având în vedere că ne periem dinții zilnic de cel puțin două ori”, mai spune dr. John Wainwright