Evenimentul Zilei > Sport > Performanță colosală! Al doilea român din istorie campion la Australian Open
Performanță colosală! Al doilea român din istorie campion la Australian Open

Performanță colosală! Al doilea român din istorie campion la Australian Open

În vârstă de 17 ani, Nicholas David Ionel (foto dreapta) a devenit campion la Australian Open, după ce a triumfat în finala de dublu, la juniori.

Alături de austriacul Leandro Riedi (18 ani), Nicholas Riedi a câștigat titlul în proba de dublu a juniorilor la Australian Open. Perechea româno-austriacă s-a impus în ultimul act în fața cuplului Mikolaj Lorens (Polonia)/Karlis Ozolins (Letonia) cu 6-7 (8-10), 7-5, 10-4.

Nicholas Ionel venea după o semifinală de dublu la US Open, anul trecut, alături de polonezul Wojciech Marek. Este primul român care cucerește titlul în turneul de Mare Șlem de la Melbourne, în proba de dublu. Anul trecut, un alt junior român, Filip Cristian Jianu, a atins semifinalele probei de dublu la Antipozi, alături de spaniolul Nicolas Alvarez Varona.

Nicholas Ionel are deja patru titluri ITF și ocupă locul 552 în ierarhia ATP. Este legitimat la CS Dinamo București și se pregătește în Franța, la Academia Muratoglou.Totodată, a devenit primul jucător din România care câștigă un titlu de Slam în proba de juniori la masculin din 2003 încoace. Florin Mergea și Horia Tecău au mai reușit asta, la Wimbledon, în urmă cu 17 ani.

Primul tenismen român campion la Australian Open este Horia Tecău. Constănțeanul a triumfat în 2012, în proba de dublu mixt, alături de Bethanie Mattek-Sands.

Aproape de titlu la Melbourne au mai fost cuplul Mergea/Tecău în proba de dublu juniori în 2003, dar a cedat în finala cu perechea americană Oudsema/Simmonds. La feminin, Simona Halep a pierdut finala jucată în 2018 contra danezei Caroline Wozniacki. (foto: Twitter/Australian Open)