Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii au pus miercuri în mişcare acţiunea penală faţă de 12 inculpaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, aderare la un grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

Anchetatorii susţin că, în perioada 2006 – 2014, membrii grupării, formată din 20 de persoane, au racolat de pe raza judeţelor Olt, Dolj şi Teleorman peste 30 de persoane de sex feminin, inclusiv minore, pe care le-au transportat în Spania, Franţa, Italia şi Germania, unde le-au obligat să practice prostituţia în cluburi de noapte, sumele de bani rezultate din această activitate (peste 500.000 euro) fiind trimise membrilor grupării prin serviciile Western Union, Money Gram.

Procurorii DIICOT au reţinut că liderul grupării, inculpatul G.F, stabilea legăturile cu persoane de pe teritoriile Germaniei, Spaniei, Franţei şi Italiei, administratori ai unor cluburi de noapte, unde victimele practicau prostituţia.

De asemenea, există suspiciuni că o parte a grupării avea ca atribuţii identificarea victimelor, persoane cu o situaţie materială precară, provenite din familii dezorganizate, în scopul determinării acestora la practicarea prostituţiei în străinătate.

Alţi membri ai grupării se ocupau de racolarea, transportul şi cazarea victimelor pe teritoriile ţărilor menţionate, de supravegherea acestora precum şi de colectarea sumelor de bani rezultate din activitatea de prostituţie.

Sumele de bani obţinute din prostituţie erau folosite pentru achiziţionarea de autoturisme de lux, terenuri şi imobile.

De la locuinţele suspecţilor din Olt, poliţiştii şi procurorii au ridicat 47.700 de lei, 21.700 de euro, un pistol calibru 6 mm. cu 7 bile din plastic, un laptop, un hard de memorie, 14 telefoane mobile, 14 cartele SIM, documente de călătorie şi de transfer bancar.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului.

Procurorii DIICOT – ST Craiova au reţinut 5 persoane, urmând ca acestea să fie duse la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii, şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.