Evenimentul Zilei > Justitie > Percheziții la Poliția Locală București. Procurorii DNA anchetează mai multe contracte încheiate pentru achiziționarea de noi uniforme
Percheziții la Poliția Locală București. Procurorii DNA anchetează mai multe contracte încheiate pentru achiziționarea de noi uniforme

Percheziții la Poliția Locală București. Procurorii DNA anchetează mai multe contracte încheiate pentru achiziționarea de noi uniforme

Procurorii DNA fac percheziții la sediul Poliției Locale București, într-un dosar legat de achiziția de uniforme noi. Perchezițiile au loc la Direcția Economică și Direcția Logistică, la Serviciul Juridic și Serviciul Resurse Umane.

Potrivit primelor informații, sunt vizate proceduri de achiziție de uniforme, dar și echipamente plătite, dar care nu au ajuns niciodată la polițiști. Procurorii DNA fac percheziții și la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) și IPJ Călărași.

Comunicatul DAN

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliției naționale.

În cursul zilei de 30 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Reamintim că, pe 19 ianuarie, procurorii DNA au făcut percheziții la două sedii ale Poliției Locale ale Sectorului 1, tot într-o cauză privind fapte de corupție privind încheierea unor contracte de achiziție publică legate de achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale.

Știre în curs de actualizare.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: