Evenimentul Zilei > Actualitate > Doi reținuți în cazul grupării care a scos ilegal din bancă fonduri europene
Doi reținuți în cazul grupării care a scos ilegal din bancă fonduri europene

Doi reținuți în cazul grupării care a scos ilegal din bancă fonduri europene

Nouă percheziţii sunt efectuate, luni dimineată, în Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări specializate în delapidare de fonduri europene, informează Poliția Capitalei.

UPDATE. Două din cele șase persoane reținute în această dimineață de către polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din Sectorul 6 au primit ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, pentru acuzația de delapidare cu consecințe deosebit de grave. Cei șase învinuiți în acest dosar s-au folosit de o persoană, reprezentanta unei societăți care a participat în mod corect la mai multe licitații cu Ministerul Economiei și Ministerul Muncii, licitații pe care le-a câștigat. Societatea respectivă, spun anchetatorii de la SIF sector 6, avea scopul de a atrage, prin intermediul unor proiecte, fonduri europene. Cei șase învinuiți, s-au împrietenit cu o angajată a acestei societăți și, folosind un specimen de semnătură pe care l-au falsificat, au scos de la o bancă din București, peste 700.000 de euro. Acest lucru a fost posibil, explică polițiștii, întrucât unul dintre cei șase este angajat al băncii respective. Banii au fost virați prin câteva firme. De unele societăți s-au folosit pentru a scoate banii din bancă în schimbul unui mic comision.
Potrivit anchetatorilor, din cei 700.000 de euro, cei șase învinuiți au cumpărat apartamente, au investit banii în diverse firme și au petrecut în numeroase excursii costisitoare. Polițiștii de la economic au reușit să recupereze doar 150.000 de euro.  
Prejudiciul estimat în acest caz este de aproximativ 700.000 de euro. Şase persoane sunt vizate, fiind suspectate de delapidare, evaziune fiscală, spălare de bani, fals si uz de fals.
Conform primelor informaţii, activitatea infracţionala a grupării s-a desfăşurat în perioada martie 2011 – februarie 2012, fondurile europene fiind destinate unor proiecte pentru învăţământ şi forţă de muncă. După ce obţineau fondurile, suspecţii foloseau banii pentru firme a căror activitate se desfăşura în mod legal.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: