Evenimentul Zilei > Justitie > Percheziții în Argeș la o rețea de evaziune fiscală, delapidare și abuz în serviciu. Este vizată o instituție publică
Percheziții în Argeș la o rețea de evaziune fiscală, delapidare și abuz în serviciu. Este vizată o instituție publică

Percheziții în Argeș la o rețea de evaziune fiscală, delapidare și abuz în serviciu. Este vizată o instituție publică

Poliţiştii din Argeş efectuează miercuri 16 percheziţii în două dosare penale privind comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, conflict de interese, evaziune fiscală, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată

Percheziţiile se desfăşoară la domiciliile a 14 persoane, la sediul unei instituţii publice şi la o societate comercială, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

"Dosarele privesc atribuirea unor contracte de achiziţii publice unor societăţi comerciale controlate de persoanele bănuite, precum şi nerecepţionarea lucrărilor în cauză. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 900.000 de lei", se precizează într-un comunicat al IPJ Argeş.

Una dintre descinderi are loc la sediul primăriei din comuna argeşeană Călineşti, potrivit unor surse judiciare.

La percheziţii participă 110 poliţişti, acţiunea beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.