Percheziții ale procurorilor DNA în Argeș. Acuzații de corupție cu prejudiciu de 700.000 de euro

Percheziții ale procurorilor DNA în Argeș. Acuzații de corupție cu prejudiciu de 700.000 de euro Sursa: arhiva EVZ

Percheziții ale procurorilor DNA la Consiliul Județean Argeș, la DGASPC, dar și la Primăria Ștefănești. Operațiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal care vizează achiziția unor case destinate persoanelor vulnerabile. Pe lângă cele trei instituții publice, perchezițiile au avut loc și la sediile unor societăți comerciale, dar și la locuințele unor persoane fizice implicate în tranzacțiile respective.

Percheziții ale procurorilor DNA la sediile Consiliului Județean (CJ) Argeș, al Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecţia Copilului, dar și al Primăriei orașului Ştefăneşti. Este vorba despre un dosar penal care vizează achiziția unor locuinţe destinate persoanelor vulnerabile. În acest sens au fost organizate licitații publice.

Aceste percheziții ale procurorilor se desfășoară în mai multe locații, între care și sedii ale unor firme, dar și domiciliile unor persoane fizice. Investigațiile urmăresc să clarifice suspiciunile cu privire la fapte de corupție comise în cursul acestui an, la instituții din subordinea CJ Argeș.

Ancheta vizează încheierea unor contracte de achiziție publică pentru cumpărarea de locuințe destinate persoanelor vulnerabile. Este vorba despre percheziții ale procurorilor care urmăresc să adune probe cu privire la organizarea unor licitații trucate. Achizițiile s-ar fi făcut reprezentanți ai DGASPC la suprapreț.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform unor surse judiciare, instituția ar fi cumpărat cinci case pentru persoane vulnerabile. Au fost selectați anumiți dezvoltatori imobiliari cărora li s-ar fi plătit aproximativ 700.000 de euro.

Poliția

Sursa foto: Arhiva EVZ

Percheziții ale procurorilor DNA

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA au transmis un comunicat oficial pe acest subiect. DNA a ținut să clarifice informațiile apărute pe surse cu privire legate de acest dosar. Din comunicat rezultă că se are în vedere cercetarea unor infracțiuni asimilate corupției. Faptele au fost comise chiar în acest an, iar procurorii au intrat pe fir și au preluat ancheta.

„Procurorii (...) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică privind cumpărarea de către o instituţie publică a unor locuinţe destinate persoanelor vulnerabile”, se arată într-un comunicat al DNA.

Conform sursei citate, cele 21 de percheziţii sunt efectuate în judeţul Argeş. Trei dintre acestea se derulează la sediile unor instituții publice. Iar restul de 18 la societăți comerciale din județ, dar și la domiciliile unor persoane fizice. În acest dosar, procurorii beneficiază de sprijin din partea ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie. De asemenea, la anchetă și la percheziții au luat parte și lucrători din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

„În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, se mai menţionează în comunicat.