Întâlnirea dintre May și Putin de vineri de la Osaka era condamnată să eșueze înainte de a începe din cauza Afacerii Skripal și a acuzațiilor aduse Moscovei de către Londra că s-ar afla în spatele otrăvirii fostului spion rus.

Înaintea întâlnirii cu Putin, May a repetat că ceea ce s-a întâmplat la Salisbury, în martie 2018, a fost „un act dezgustător și iresponsabil”.

Într-un interviu pentru BBC, premierul britanic demisionar, referindu-se la cei doi suspecți acuzați de atacul cu agentul toxic Noviciok asupra lui Skripal, a declarat: „Rusia nu permite extrădarea naționalilor săi, dar au fost emise mandate europene pe numele celor doi indivizi, și dacă pun piciorul în afara Rusiei, vom face toate eforturile posibile pentru ca ei să fie aduși în fața justiției.

La întâlnirea cu Vladimir Putin, Theresa May a părut ca o stană de piatră, strângerea de mână pe care i-a oferit-o liderului rus a fost una moale, glacială și scurtă în vreme ce pe chip i se citea o silă evidentă, pe care nu și-a dat osteneala să o ascundă.

Putin, renumit pentru felul în care știe să își domine psihologic adversarii politici, a părut descumpănit de atitudinea lui May, afișând o mină pleoștită și spășită.