Femeia spune că, în momentul în care a traversat strada, culoarea semaforului era verde, iar în timp ce era deja pe trecere, culoarea s-a schimbat în roșu. Astfel, neexistând un loc în care să se oprească, aceasta și-a continuat drumul spre trotuar. Oamenii legii nu au ținut, însă, cont de acest aspect.

Martorul care a filmat întreg incidentul a urcat filmarea pe o rețea de socializare, iar la descriere a adăugat următorul text:

Se dă următoarea întrebare: Ce faci dacă ai 81 de ani…pornești traversarea pe jos, de cum se face verde și te prinde roșu pe drum? Primești amendă!”, a fost mesajul celui care a filmat momentul în care bătrâna primea amendă.

La scurt timp după ce postarea a fost urcată în mediul online, comentariile internauților revoltați nu au întârziat să apară. „Oriunde în lumea asta polițistul oprea traficul și o ajuta pe doamna să treacă”, „Ce femeie, o adevărată doamnă care nici măcar nu ridică tonul, ci așteaptă cuminte decizia polițistului. Prea cochetă pentru situația în care e pusă, parcă și ei îi este jenă de gestul agentului”, sunt doar câteva dintre comentariile internauților.