Pensiile pe luna iunie. Cine primește banii mai repede

Pensiile pe luna iunie. Cine primește banii mai repede Creșterea veniturilor românilor cu pensii mici. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Pentru pensiile din luna iunie, pensionarii trebuie să aștepte mai mult decât de obicei. Această situație poate reprezenta o provocare reală pentru mulți dintre ei, în special pentru cei cu venituri mai mici și care de abia se descurcă de la o lună la alta.

De data aceasta, pensionarii vor trebui să aștepte mai mult pentru pensiile lor, deoarece în luna mai plățile au fost efectuate mai devreme decât era planificat, datorită sărbătorilor pascale.

Când intră pensiile în luna iunie

Prin urmare, timpul de așteptare până la următoarea plată va depăși 40 de zile.

În această lună, pensionarii au primit pensiile la începutul lunii datorită Sfintelor Paști. La solicitarea premierului României, Marcel Ciolacu, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern și un Memorandum pentru a permite plata pensiilor înainte de sărbătorile pascale.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Devansarea plății pensiilor înainte de sărbătorile de Paște presupune un efort susținut pentru care vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați, colegilor din minister, Casei Naționale de Pensii Publice și caselor teritoriale de pensii, băncilor comerciale cu care CNPP are încheiate convenții și, nu în ultimul rând, reprezentanților Poștei Române, care vor face eforturi pentru ca aceste drepturi să ajungă cât mai repede la pensionari”, a reamintit ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Pensiile

Pensii. Sursa foto: Arhiva EVZ

Pensionarii care primesc plata pe card trebuie să aștepte mai mult

Cei care au ales să primească pensia prin intermediul cardului bancar vor avea cea mai lungă perioadă de așteptare.

Pensiile virate prin cont curent sau card bancar sunt de obicei disponibile în data de 12 a fiecărei luni, nu mai târziu de data de 13. Prin urmare, românii vor fi nevoiți să aștepte mai mult de 40 de zile.

Pensionari

Pensionari. Sursa foto: Unsplash

Pensia poate fi achitată prin diverse modalități, inclusiv prin mandat poștal, livrat la domiciliul beneficiarului sau al mandatarului, sau prin virament în cont curent sau cont de card la una dintre băncile partenere cu CNPP pentru plata drepturilor de pensie.