Pe timp de criză, reciclarea merge bine

Pe timp de criză, reciclarea merge bine

În 2008, Eco-Rom Ambalaje, compania deţinătoare a licenţei mărcii „Punctul Verde” în România, a recuperat şi valorificat aproape 340.000 de tone de deşeuri de ambalaj, din totalul de 745.000 de tone puse în circulaţie de clienţii săi. Astfel, compania a valorificat cu 41% mai multe deşeuri de ambalaj în 2008 decât în anul precedent.

Potrivit legii, agenţii economici sunt obligaţi să recupereze şi să valorifice 40% din totalul ambalajelor puse pe piaţă, urmând ca procentul să crească în 2009 la 45%. Agenţii economici care nu îşi îndeplinesc această obligaţie, plătesc o penalizare de 2 lei pe kilogramul de ambalaj.

„În ultimele luni ale lui 2008, preţul de achiziţie al deşeurilor a scăzut dramatic, fapt ce a condus la dusfuncţionalităţi şi distorsiuni în activitatea companiilor de management al deşeurilor”, a declarat Sorin Popescu, director general al Eco-Rom Ambalaje.

Potrivit angajamentelor asumate de România în momentul aderării la Uniunea Europeană, cantitatea totală a deşeurilor de ambalaj care trebuie valorificată urmează să crească an de an până la 60%, în 2013.

Ne puteți urmări și pe Google News