Evenimentul Zilei > Social > Pe litoral, toată lumea s-a îmbulzit în locurile considerate liniștite
Pe litoral, toată lumea s-a îmbulzit în locurile considerate liniștite

Pe litoral, toată lumea s-a îmbulzit în locurile considerate liniștite

Plajele Vadu și Corbu au fost pline cu turiști care căutau izolarea, dar au nimerit cearșaf lângă cearșaf. Și la munte, drumul care duce spre Piatra Arsă, în Bucegi, a devenit o imensă parcare,

Din ce in ce mai mulți români aleg destinații cât mai sigure pentru a merge în concediu, precum și pentru escapadele de la sfârșit de săptămână. De cele mai multe ori, însă, se limitează la locuri mult prea populare, care, deși sunt în natură, se aglomerează invariabil, scrie stirileprotv.ro.

Sufocaţi de căldură din oraşe, turiştii au dat navală la munte. La Piatra Arsă, sunt peste două-trei mii de maşini parcate pe dreapta şi pe stânga drumului, iar temperaturile îi răsfăţa, undeva la 18-20 de grade

Cei mai norocoși au fost bicicliștii, care s-au strecurat printre mașini. Iar cei mai fericiți, au fost de departe cei mici.

În Brașov, turiştii care au căutat liniştea au găsit-o surprinzător, poate, în mijlocul oraşului. Zece corturi dichisite au fost amplasate într-o livadă și i-au primit pe curioşi. Prețurile pleacă de la 165 de lei pe noapte.

Janos Kelemen, propietar cazare: “Avem un loc de joacă pentru copii, avem hamace în care se pot relaxa, avem umbră care prinde bine când e căldura asta. Grătar, ceaun, avem nişte biciclete care pot fi închiriate”.

Pentru o experiență și mai ruptă din tipare, există cazarea la butoaie, tot în Brașov, după zidurile vechi ale cetăţii Brasovului, la poalele pădurii.

Un astfel de butoi poate fi închiriat de două persoane cu 28 de euro pe noapte. Este loc şi pentru animalele de companie, aşa că stăpânii îşi pot lua cu ei în vacanţă şi prietenii necuvântători.

Înăuntru sunt paturi de mai multe tipuri. Turiștii au acces la bucătărie, baie şi dus la comun.

Așadar, cine nu vrea să meargă în concediu în locuri aglomerate unde există riscul infectării cu Covid-19, dar nici nu vrea să renunțe la vacanța de vară poate alege o destinație superbă, liniștită și mai puțin cunoscută din România.