Plajele nu sunt încă amenajate cu șezlonguri, dar terasele sunt deja pregătite pentru marea deschidere de la 1 iunie. Rezervările au crescut spectaculos, iar hotelierii sunt gata să primească primul val de turiști în prima săptămână de vară.

A fost o zi perfectă pentru promenadă, cu temperaturi de 24 – 25 de grade și niciun strop de ploaie. Oameni de toate vârstele au făcut neîncăpătoare faleza din Mamaia duminică, iar mulți dintre ei au ignorat regulile de distanțare, fie că au stat pe plajă să admire marea sau la coadă, pentru a cumpăra o înghețată sau o porție de hamsii.

Pe role, trotinete și biciclete, localnicii și turiștii au circulat mai ceva ca în vârf de sezon pe faleză. Magazinele cu articole de plajă au deschis deja, iar oferta pentru cei care vor să guste ceva din mers, deocamdată, este bogată.

Aproape nimeni nu mai poartă mască în aer liber, iar aerul de vacanță plutește în atmosferă. Chiar dacă trebuie să mai aștepte prima zi de plajă veritabilă, oamenii nu au rezistat tentației de a sta pe nisip ore în șir, unii profitând de faptul că șezlongurile au apărut în unele sectoare de plajă.

Foarte puțini proprietari de plajă vor deschide, totuși, de la 1 iunie. În schimb, cu mesele puse pe poziție la doi metri distanță, terasele din sudul litoralului, în portul Tomis și centrul vechi al Constanței, până în nordul Mamaiei, sunt pregătite să primească primii clienți.

Nu toate hotelurile au deschis, dar unele au deja peste 30 de camere ocupate, iar numărul turiștilor cazați în săptămâna următoare va crește la 8 – 10.000, conform estimărilor, chiar dacă restaurantele, locurile de joacă și piscinele rămân, deocamdată, închise, potrivit Radio România Actualități