Pe George Copos nu-l mai crede nimeni

Pe George Copos nu-l mai crede nimeni

Speriat de ancheta DNA, patronul Rapidului susţine că vinde clubul. Obişnuită cu astfel de ameninţări, suflarea „vişinie“ nu-l bagă în seamă.

"Fotbalul este un capitol definitiv închis pentru mine! S-a rupt ceva în mine, nu mai rezist! Scot Rapidul la vânzare!“. Astfel vorbea, acum două zile, George Copos. Pus sub învinuire de DNA în dosarul transferurilor, Copos caută mai degrabă, prin respectiva declaraţie, să se victimizeze în faţa opiniei publice şi să-i sensibilizeze pe procurori. Nu este prima oară când Copos îşi plânge singur de milă. Şeful giuleştenilor, singurul patron care a câştigat bani din fotbal în ultimii 20 de ani, şi-a făcut o meserie din a se „retrage“.

Ultima oară, Copos a spus că lasă baltă Rapidul după derby-ul pierdut în octombrie 2007, pe teren prorpiu, în faţa celor de la CFR Cluj. La acel joc, Copos s-a afişat în tribuna oficială alături de controversatul Nicu Gheară. „Sunt gata să vând o parte din acţiunile Rapidului. Am înţeles că Nicu Gheară a fost propus să vină lângă mine. N-am nimic împotrivă“, spunea atunci Copos. Au fost doar vorbe goale. Valvis: „E doar supărat“ Ultimul anunţ al lui Copos a fost comentat ieri de mai multe persoane legate prin diferite moduri de Rapid: foste glorii, oameni de afaceri interesaţi să preia clubul şi suporteri. Cunoscând trecutul lui Copos, nimeni nu crede în varianta plecării sale, mai ales că Rapid înseamnă imagine, influenţă şi bani, avantaje la care patronul actual nu este dispus să renunţe. „Copos este doar supărat. E prematur să vorbim despre el la trecut“, crede fostul acţionar Jean Valvis, cel pe care Copos l-a „fentat“ în acte. Lupu: „Cere 100 de milioane de euro pe club!“

Dănuţ Lupu, fost star la Rapid, a râs când a aflat despre afirmaţiile lui Copos. „De când îl ştiu eu, Copos spune că pleacă! Păi, cum să plece câinele de la măcelărie? Dacă vrei să pleci, nu ceri 100 de milioane de euro pe club, cât să nu dea nimeni! Atât cere Copos pe Rapid: 100 de milioane! Ştiu din surse sigure! Cu 30 de milioane de euro îţi cumperi o echipă în Italia. Copos scoate două-trei milioane de euro profit în fiecare an de la Rapid. Dacă va pleca din Giuleşti, va deveni un nimeni! Şi «Vamă» era acţionar la Rapid acum patru ani. Când s-a uitat în acte, a văzut că deţinea doar unu la sută!“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul atacant Jean Vlădoiu e înţelegător cu Copos: „S-o fi săturat şi el! Totuşi, nu se poate retrage acum, când Rapid e în lupta pentru titlu. Copos nu va renunţa niciodată la club. Fără el, Rapidul n-ar mai fi Rapid. Îmi aduc aminte că, în 1994, mi-a dat cadou un frigider. M-a impresionat gestul lui“.

Copos n-a reuşit să-i convingă nici măcar pe propriii jucători. Din Portugalia, unde se află în cantonament, fotbaliştii şi-au exprimat scepticismul. „Nu-mi este teamă că va părăsi Rapidul“, a comentat portarul Dani Coman. „Suntem convinşi că nu ne va lăsa“, s-a exprimat şi nou-venitul Daniel Pancu. RAPID, ÎNAINTE DE COPOS Bijuteriile Udilă şi „Brigada cuţitelor vişini“ Cu toate defectele sale, Copos are meritul de a fi transformat Rapidul într-un club performant. După ce „regele savarinelor“ a pus mâna pe club, în 1993, gruparea giuleşteană s-a „metamorfozat“. Înainte de apariţia sponsorului „Ana Electronic“, pe tricourile rapidiştilor scria „Meleaşă“, iar singurul panou publicitar era pentru „bijuteriile Udilă“. Nici suporterii nu erau foarte organizaţi.

„Brigada cuţitelor vişini“ (un „i“ fusese uitat pe drum) era mesajul unuia dintre primele bannere expuse în „potcoava“ din Giuleşti. Copos are meritul de a fi construit, la insistenţele lui Mircea Lucescu, baza de antrenament „Pro Rapid“. Sub patronatul lui Copos, Rapid a luat două titluri, faţă de numai unul luat în primii 70 de ani de existenţă. (Octavian Cojocaru)

ETERN

„Nea George ne îngroapă pe toţi!“

Vali „Bulgaru’“, noul şef de galerie al Rapidului, a fost prezent duminică la discuţia dintre George Copos şi Gigi „Corsicanu’“, fost lider al suporterilor, dialog la finalul căruia s-a tras concluzia că finanţatorul intenţionează să se retragă. „Am vorbit cu George şi i l-am prezentat pe noul lider de galerie. Atunci mi-a spus că vrea să vândă. Părea mai hotărât ca niciodată“, a agitat apele „Corsicanu’“.

„Bulgaru’“ a interpretat altfel vorbele lui Copos. „Nea George nu pleacă, staţi liniştiţi! Ne îngroapă pe toţi! Are strategie: spune că vinde echipa, nu vrea nimeni s-o cumpere, apoi vine peste o săptămână în calitate de salvator, zicând că doar el poate să susţină Rapidul“, a dezvăluit „Bulgaru’“ planul lui Copos.