Evenimentul Zilei > Economie > PE CINE va afecta legea falimentului personal!
PE CINE va afecta legea falimentului personal!

PE CINE va afecta legea falimentului personal!

Legea falimentului personal nu va afecta tot volumul pieţei imobiliare, cu atât mai mult cu cât randamentele investiţionale sunt bune.

„Ideea de scădere a creditării ca urmare a intrării în vigoare a Legii falimentului personal este una dintre temele care pot alimenta fricile. Piaţa a depăşit un anumit nivel psihologic de încredere, iar acesta va alimenta o creştere a pieţei imobiliare. Sigur că finanţarea este un element cheie în susţinerea tranzacţiilor care mai departe generează creşterea construcţiilor. Nu cred că o astfel de modificare legislativă va modifica de-a dreptul tot volumul pieţei imobiliare şi, oricum, nu pe termen lung”, a spus Răzvan Cuc, director regional RE/MAX România, într-o conferinţă de specialitate, potrivit Agerpres

Piaţa imobiliară din România are, în acest moment, randamente investiţionale ridicate în sectorul imobiliar comparativ cu alte ţări din UE. 

,,În acest moment primim foarte multe solicitări de la clienţi din afara ţării, în special de la greci care vor să vină să investească în dezvoltări imobiliare în România. De asemenea, chinezii vor să investească masiv în real-estate. O parte dintre aceşti investitori nu sunt însă sigur în ce anume vor să investească, există o perioadă de timp între momentul intenţiei, al căutării de oportunităţi şi cel al dezvoltării efective', au apreciat reprezentanţii companiei de consultanţă imobiliară.