PDL:Demisia lui Victor Ponta sau moţiune de cenzură

PDL:Demisia lui Victor Ponta sau moţiune de cenzură

PDL cere demisia premierului Victor Ponta ca urmare a a verdictului dat de Comisia de etică a Universităţii Bucureşti în privinţa lucrării sale de doctorat.

"PDL cere în mod imperios domnului Victor Ponta să îşi dea demisia din funcţia de prim ministru. În istoria modernă a statului român, Ponta îşi înscrie cu litere negre calitatea de prim ministru dovedit ca hoţ. Cel care practică furtul intelectual nu poate fi numit decât hoţ. Este primul ministru al României care a dobândit pe merit acest titlu de hoţ", a declarat Radu F. Alexandru, în cadrul unei conferinţe de presă. În caz contrar, PDL solicită parlamentarilor USL să iniţieze o moţiune de cenzură îndreptată împotriva primului ministru, care "a adus grave prejudicii României". "Dacă Ponta, în timpul cel mai scurt, nu găseşte cu cale să procedeze conform normelor elementare de comportament şi bună credinţă, ne adresăm tuturor parlamentarilor USL, care şi-au făcut studiile prin muncă cinstită, să facă front comun cu PDL împotriva acestui atac la imaginea şi credibilitatea României şi să declanşeze procedurile pentru convocarea unei sesiuni extraordinare în care să fie depusă o moţiune de cenzură împotriva premierului Ponta pentru gravele prejudicii aduse României. Parlamentarii PDL vor participa la vot şi îşi vor pune semnătura pe această moţiune de cenzură. (...) Până la sfârşitul săptămânii viitoare credem că are timp să ia o decizie. Apoi se poate declanşa întreaga procedură pentru convocarea unei sesiuni extraordinare şi elaborarea textului moţiunii de cenzură", a mai spus Radu F. Alexandru. Acesta a mai precizat că ar fi oportun dacă preşedintele interimar al României, Crin Antonescu, nu se va acoperi "de ridicol" protejându-l pe Victor Ponta.

"Crin Antonescu, preşedintele interimar, are ocazia să probeze că dincolo de interesele politice care îl leagă de domnul Ponta poate să dea prioritate intereselor României şi să nu rămână prizonierul unei relaţii care se va dovedi la fel de toxică şi pentru cariera politică a domnului Antonescu. Nu vor face altceva decât să se acopere de ridicol", a mai subliniat Alexandru. Radu F. Alexandru i-a solicitat totodată ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, "să procedeze imediat la retragerea titlului de doctor, obţinut prin fraudă de numitul Victor Ponta".

Radu F. Alexandru s-a referit şi la afirmaţiile ministrului Educaţiei cu privire la posibilitatea desfiinţării Şcolii de doctorat a Universităţii Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Legat de aceste ameninţări, protestăm şi ne exprimăm deplinul respect, deplina încredere şi totala solidaritate cu toţi cei care au trecut prin această Şcoală doctorală şi şi-au dobândit tituluri doctorale prin munca lor. Ne scoatem pălăria în faţa acestor oameni cinstiţi", a conchis democrat-liberalul.