Democrat-liberalii se pregătesc de campanie electorală. Scopul şedinţei Colegiului Director de ieri a fost stabilirea unor acţiuni pentru perioada de dinaintea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, care va avea loc pe 29 iulie. Astfel, PDL a decis să organizeze trei mitinguri de susţinere a şefului statului.

Mai mult, preşedintele democrat- liberal, Vasile Blaga, a plecat ieri la Bruxelles pentru a-i informa pe liderii Partidului Popular European (PPE) în legătură cu situaţia politică internă.

Majoritatea liderilor PDL veniţi s-au îmbrăcat în alb, pentru a fi în ton cu sloganul campaniei pentru referendum:" Vara asta se poartă alb!"

Potrivit lui Blaga, mitingurile vor fi organizate în trei mari oraşe.
Primul va fi sâmbăta aceasta, la Cluj, al doilea se va desfăşura la Iaşi, iar ultimul, la Bucureşti, pe 26 iulie. La aceste acţiuni este aşteptat să participe şi fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu. Potrivit organizatorilor, "scopul lor este acela de a susţine democraţia, statul de drept şi instituţiile sale".

Nu este exclusă nici participarea lui Traian Băsescu. Democrat- liberalii aşteptau însă ca judecătorii Curţii Constituţionale să soluţioneze sesizările pe tema suspendării, pentru a tranşa această chestiune.

În şedinţa conducerii PDL s-a mai decis ca filialele locale să organizeze săptămânal conferinţe de presă. În campania electorală pentru referendum vor fi implicaţi şi lideri ai Popularilor Europeni, familia politică din care fac parte democrat- liberalii, care sunt aşteptaţi în România, în perioada următoare.

Vasile Blaga a plecat ieri la Bruxelles pentru a-i informa pe liderii PPE despre situaţia din România.

Citiţi şi:

  • Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Aşa au grăit puciştii"
  • Dragnea: USL va organiza mitinguri în toată ţara
  • Monica Macovei, ameninţată de USL cu suspendarea din Parlamentul European
  • ANALIZĂ EVZ. Lovitură de stat în patru acte: motivele pentru care referendumul este ilegal