Campania de împrietenire cu Vlădescu şi Şeitan, doi dintre cei mai scuturaţi miniştri în interiorul PDL, a fost anunţată astăzi, prin SMS.

Surse din partid au declarat pentru EVZ că, după o discuţie în Biroul Permanent de luni, parlamentarii au primit ieri mesaje de la conducerea partidului cum că "cei interesaţi se pot întâlni cu miniştrii în fiecare zi de marţi, de la 8.30 la Ministerul Finanţelor şi de la 11.00 la Ministerul Muncii".

SMS-ul pacifist a fost trimis, întâmplător, la scurt timp după ce vicele PDL Cezar Preda l-a înfierat public pe Boc pentru că "nu l-a dat afară imediat" pe Vlădescu după comentariile despre renunţarea la cota unică.

Preda: "Boc nu e în stare să-l dea afară pe Vlădescu"

"Prim-ministrul cu greu îşi poate stăpâni cabinetul. E vina primului-ministru. Trebuia să-l dea afară imediat pentru aceste chestiuni, dar nu are puterea, nu e în stare să facă acest lucru, îi e frică nu ştiu de cine", a comentat Preda la RFI. Boc a replicat însă sec: "Dreptul suveran al primului- ministru se va exercita atunci când va aprecia de cuviinţă primul- ministru".

Toader: "Preda dă dume"

La rândul său, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, consideră că declaraţiile lui Preda nu sunt decât "dume" şi că întâlnirile cu miniştrii vor mai rezolva şi din problemele cu parlamentarii.

"Ideea e ca parlamentarii care au puncte de vedere să discute programul anticriză. În mod cert se vor atenua şi din asperităţi. Cezar Preda – e treaba lui ce zice. Nu vine la BPN şi apoi dă tot felul de dume. Nu trebuie să mai dea nimeni dume", spune Toader.

Deputatul Gelu Vişan e şi el de partea lui Vlădescu. "Nu s-a pus şi nici nu se pune problema să fie schimbat. Din ce a făcut până acum a dovedit că e un ministru foarte bun", susţine Vişan.