Evenimentul Zilei > Actualitate > PDL boicotează Realitatea TV şi Antena 3. PSD: „Este un pumn în gura presei”
PDL boicotează Realitatea TV şi Antena 3. PSD: „Este un pumn în gura presei”

PDL boicotează Realitatea TV şi Antena 3. PSD: „Este un pumn în gura presei”

Liderii democrat-liberali au hotărât ca reprezentanţii partidului să nu mai participe la emisiunile posturilor de televiziune Realitatea TV şi Antena 3, până când acestea "nu vor reveni la informarea critică, dar corectă a opiniei publice".

Decizia a fost luată ieri, în şedina Biroului Permanent Naţional. "Din respect pentru o informare corectă a cetăţenilor, reprezentanţii PDL nu vor mai participa la emisiunile de dezbatere ale Antena 3 şi Realitatea TV, până când aceste posturi vor reveni la o informare critică dar corectă a opiniei publice", a declarat ieri, Gheorghe Flutur, vicepreşedintele PDL, citat de Mediafax. Flutur a specificat în acelaşi timp că jurnaliştii acreditaţi la PDL vor fi în continuare bine primiţi la partid.
Războiul declarat celor două televiziuni de ştiri de către democrat-liberali a început acum patru zile, când, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean susţine că nu a fost lăsată să intervină, în direct, în timpul unei emisiuni la Realitatea TV pentru a face clarificări pe tema dezbaterii din studio. A doua zi, premierul Emil Boc a urecheat cele două posturi TV, Antena 3 şi Realitatea TV, acuzându-le că "dezinformează". Boc a luat atunci din mâna reporterului Realitatea TV microfonul.
PSD: Este un atac la libertatea presei
"Mi se pare nepermis ca PDL să şantajeze cu ameninţarea neparticipării miniştrilor lor la emisiuni, încercând să influenţeze politica editorială", a spus astăzi purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan. Reacţia acestuia are loc după ce conducerea PDL a decis să boicoteze emisiunile de dezbatere de la posturile Realitatea TV şi Antena 3.

"Este un pumn în gura presei şi un atac la libertatea presei. Eu cred că cei de la PDL vor reveni asupra acestei decizii", consideră Moldovan.
Cristian Preda: "Boicotarea presei e o mare eroare"
Boicotul PDL la adresa talk-show-urilor televizate nu este asumat deocamdată de toţi membrii PDL. Europarlamentarul Cristian Preda a anunţat astăzi pe blogul personal că în această seară va participa la o emisiune la Antena 3, întrucât a primit invitaţia înainte de şedinţa în care s-a decis ca membrii partidului să nu mai meargă la cele două televiziuni de ştiri.
Preda susţine în acelaşi timp că "boicotarea presei este o mare eroare". "În primul rând, mă simt, deci, obligat să mă ţin de cuvânt: după ce am acceptat invitaţia realizatoarei, nu pot să-i spun că nu mă duc. Nu se face… De altfel, consider că boicotarea presei e o mare eroare", scrie Cristian Preda pe blog.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: