PD-L acuză PNL de mită electorală

PD-L acuză PNL de mită electorală

Înaintea alegerilor parlamentare din acest an, preşedintele PD-L, Emil Boc, vine cu o declaraţie de presă din partea partidului său prin care guvrenul Tăriceanu este acuzat de mită electorală.

"PD-L acuză PNL că pregăteşte din nou o mită electorală prin alocările publice de bani", a precizat Boc, subliniind că această practică a fost utilizată şi la alegerile locale din iunie 2008.

"O asemenea situaţie se pregăteşte a se repeta şi în toamna acestui an pentru alegerile parlamentare. PNL pregăteşte o nouă alocare de fonduri guvernamentale din bani publici, cu preponderenţă către primarii PNL şi de cumpărare a primarilor de la alte formaţiuni politice, pentru atragerea lor în campanie alături de candidaţii PNL", a afirmat Emil Boc.

Din statistica prezentată de preşedintele PD-L, reiese că, în cadrul campaniei pentru alegerile locale din acest an, PNL a beneficiat de 42,42% din bugetul de stat alocat în acest sens, în condiţiile în care ponderea primarilor liberali înainte de alegeri era de numai 22%, spre deosebire de PSD, cu un procent de 33% din primari, PD-L, cu o pondere de 27%, sau UDMR cu un procent de 6% din primari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Emil Boc a conchis că, atât în 2007, cât şi în 2008, Guvernul Tăriceanu, "în complicitate" cu PSD, au folosit banii publici ca mită electorală, practică preluată din timpul guvernării social-democrate.

Acesta a mai precizat că, în perioada în care şi democraţii erau la guvernare, alocările guvernamentale nu se făceau pentru cheltuieli curente şi de capital, ca în prezent, ci pentru obiective concrete.

În replică la cele afirmate de preşedintele domocrat-liberal, vicepreşedintele PNL, Bogdan Olteanu, a spus că acuzaţiile lui Boc sunt nefondate.

Sursa:Realitatea