PC l-a exclus oficial pe Ciuhodaru. El spune că nu-i dictează nimeni cum să voteze

PC l-a exclus oficial pe Ciuhodaru. El spune că nu-i dictează nimeni cum să voteze

Tudor Ciuhodaru nu mai este membru al Partidului Conservator începând de astăzi, decizia excluderii fiind luată de preşedintele formaţiunii, Daniel Constantin, conform statutului PC şi protocolului USL, a anunţat Biroul de presă al PC, citat de Agerpres.

"Am fost mandatat în cadrul Biroului Politic al Partidului Conservator să iau o decizie în ceea ce-l priveşte pe Tudor Ciuhodaru, în urma unei discuţii cu acesta. Tudor Ciuhodaru s-a exprimat foarte clar, în presă, cu privire la noul său statut. Din păcate, nu a avut demnitatea să facă asta şi în faţa partidului care s-a angajat să-l susţină în alegerile din 2012", spune preşedintele PC, Daniel Constantin. Potrivit liderului conservator, Tudor Ciuhodaru a acţionat, în ultimul timp, împotriva Partidului Conservator şi a Uniunii Social Liberale, astfel că, în conformitate cu statutul PC şi protocolul USL, a decis excluderea sa din calitatea de membru PC şi din toate funcţiile pe care le-a avut în partid.

Conservatorii mai spun că, de o săptămână, "Tudor Ciuhodaru a început să acţioneze împotriva USL". Comunicatul de presă precizează că, pe 20 septembrie, Tudor Ciuhodaru a fost singurul reprezentant al Opoziţiei care a votat pentru înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene. "Miercuri, 21 septembrie, sub pretextul că doreşte să discute cu premierul legat de înfiinţarea unui spital în Iaşi, Tudor Ciuhodaru a participat la guvern la o întâlnire cu Emil Boc şi lideri ai UNPR. Luni, 26 septembrie, potrivit unor surse de încredere, Tudor Ciuhodaru a participat la şedinţa conducerii UNPR. Marţi, 27 septembrie, la votul final pentru învestirea noului Avocat al Poporului, Tudor Ciuhodaru a participat din nou la vot şi, cu ajutorul votului său, puterea a reuşit să-şi impună candidatul. La şedinţa Biroului Politic de miercuri, 28 septembrie, Tudor Ciuhodaru a refuzat să participe, după ce iniţial confirmase participarea", enumeră conservatorii capetele de acuzare. Ciuhodaru: "Nimeni nu poate să-mi impună cum să votez Ciuhodaru a reacţionat anunţând că se consideră independent, deşi nu exclude aderarea la o altă formaţiune sau mişcare politcă. "Astăzi mă voi considera independent politic. De fapt, sunt independent de orice partid politic şi sunt dependent doar de cei care mă votează. Mâine e posibil să aleg o nouă construcţie politică prin care Iaşiul să aibă doar de câştigat. Această formulă poate fi un partid sau o mişcare" a precizat Tudor Ciuhodaru pentru Agerpres.

Tudor Ciuhodaru a declarat că nicio formaţiune politică sau lider de partid nu îi va putea impune să voteze împotriva electorilor care l-au votat pentru a-i reprezenta în Parlament.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nimeni pe lumea asta nu poate să-mi impună cum să votez sau să renunţ la proiectele mele pentru Iaşi. (...) Este a doua oară când sunt exclus dintr-un partid pentru că am votat aşa cum cred eu, după conştiinţă. Niciun partid nu m-a adus în Parlamentul României. Ieşenii m-au votat. La alegerile din 2008, am câştigat într-un colegiu unde contracandidaţii mei erau un senator PDL şi un viceprimar, care era şi vicepreşedinte de organizaţie judeţeană PNL. Îmi voi continua proiectele Iaşiului, voi vota oricând pentru Ministerul Afacerilor Europene. Voi vota de fiecare dată după cum cred. Nu voi sta niciodată lipit de bancă, lipit de scaun şi să ascult indicaţiile liderului de partid când vorbim despre proiectele mele. Dacă nu pot agrea faptul că mai există oameni care votează după cum cred, înseamnă că lucrurile nu vor evolua cum trebuie şi nici favorabil", a spus Ciuhodaru. CITIŢI ŞI:

  • Doctorul Ciuhodaru îl loveşte la operaţie pe Dan Voiculescu
  • Ciuhodaru: "Liderii USL, deranjaţi de intenţia mea fermă de a candida la Primăria Iaşi"