Evenimentul Zilei > Social > Patru trenuri din Ungaria au adus peste 3500 de pelerini la Miercurea Ciuc
Patru trenuri din Ungaria au adus peste 3500 de pelerini la Miercurea Ciuc

Patru trenuri din Ungaria au adus peste 3500 de pelerini la Miercurea Ciuc

Peste 3.500 de pelerini din Ungaria au ajuns, astăzi, cu patru trenuri, la Miercurea Ciuc, pentru a participa la procesiunea de Rusalii de la Şumuleu, ei fiind întâmpinaţi cu aplauze, flori şi steaguri de sute de localnici, potrivit Mediafax.ro.

Anul acesta, patru trenuri au adus din Ungaria peste 3.500 de pelerini care vor participa la procesiunea de Rusalii, de astăzi, de la Şumuleu Ciuc.

Trenul "Fecioara Maria", în care au călătorit 600 de pelerini, a ajuns, joi seară, la Gheorgheni, în judeţul Harghita. Având avans de o zi faţă de ceilalţi pelerini, cele 600 de persoane şi-au petrecut ziua de vineri în localitatea băcăuană Ghimeş-Făget, unde au participat la o slujbă religioasă la Biserica "Contumati", cea mai veche din zonă, şi au vizitat "Graniţa de o mie de ani", care, până în 1918, a fost cea mai estică a fostului Imperiu Austro-Ungar.

Ieri, au ajuns în Harghita "Rapidul secuiesc", "Expresul de Şumuleu" şi "Rapidul secuiesc istoric", cel din urmă fiind înfiinţat în amintirea unui tren care a circulat în 1940, între Budapesta şi Sfântu Gheorghe. Cele trei trenuri au adus din Ungaria alte 3.000 de persoane. Toate cele patru trenuri au ajuns astăzi la Miercurea Ciuc.