Patru studenți au murit, iar alte câteva zeci sunt dați dispăruți după ce o clădire s-a prăbușit

Patru studenți au murit, iar alte câteva zeci sunt dați dispăruți după ce o clădire s-a prăbușit

Tragedia s-a produs după ce plafonul unei săli de concert s-a prăbușit din cauza zăpezii acumulate pe acoperișul imobilului din Gyeongju, potrivit AFP.

În momentul respectiv, aproximativ 450 de studenți se aflau în sala de concert.

"Până în prezent avem patru morţi confirmaţi şi 73 de răniţi, inclusiv 15 grav", a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor, citat de AFP.

Echipe de intervenţie continuau să caute, în încercarea de a scoate din structura în mare parte metalică a plafonului surpat zeci de studenţi care ar fi rămas blocaţi, a adăugat el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Surparea pare că a fost provocată de acumularea zăpezii pe acoperişul imobilului, situat într-un complex turistic în care era organizată primirea unor studenţi în anul întâ. Un student a declarat pentru postul postul de televiziune YTN că plafonul a început să se prăbuşească în apropierea estradei. "Apoi a fost haos, iar toate lumea se înghesuia către ieşiri, strigând şi plângând", a declarat el.

În imagini difuzate de către agenţia sud-coreeană Yonhap apar studenţi răniţi, transportaţi cu targa, după ce au fost scoşi de sub structura în mare parte metalică a plafonului, complet contorsionată.