Astfel, judecătorii ICCJ au decis că magistrații Gabriela Bârsan, Corina Corbu, Iuliana Pușoiu și Anton Pandrea – toți foști judecători la instanța supremă-  să fie achitați pentru ifracțiunile de luare de mită, trafic de influență , primire de foloase necuvenite și aklte ibnfracțiuni. De asemenea, avocații Claudia şi Radu Gherbovan Silinescu au fost achitați în același dosar. Decizia nu este definitivă.

Conform  minutei de la instanță:

Patru foşti judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi doi avocaţi, trimişi în judecată de DNA, au fost achitaţi de ÎCCJ. Decizia nu este definitivă.

Gabriela Bîrsan, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), fost preşedinte al secţiei de contencios administrativ şi fiscal, a fost acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, trafic de influenţă şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În acelaşi dosar, Corina Corbu, magistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia de contencios administrativ şi fiscal, a fost acuzată de complicitate la infracţiunea de favorizare a făptuitorului. Florian Ionescu, angajat ca şofer tot la instanţa supremă, a fost acuzat că ar fi făcut mărturii mincinoase.

De asemenea, avocaţii Claudia şi Radu Gherbovan Silinescu, foştii judecători Iuliana Puşoiu şi Anton Pandrea, care au lucrat tot la ICCJ, şi omul de afaceri Gabriel Chiriac au mai fost achitaţi în dosar.