Evenimentul Zilei > Sport > Patronul Universității, depistat pozitiv cu Covid-19? Clubul, obligat să reacționeze
Patronul Universității, depistat pozitiv cu Covid-19? Clubul, obligat să reacționeze

Patronul Universității, depistat pozitiv cu Covid-19? Clubul, obligat să reacționeze

Clubul Universitatea Craiova a făcut un anunț oficial cu privire la faptul că Mihai Rotaru, patronul liderului din Liga 1, ar fi infectat cu noul coronavirus.

După ce Jurnaldecraiova a anunţat că patronul liderului din Liga 1 ar fi luat COVID-19, după ce a intrat în contact cu membri ai staff-ului tehnic depistați pozitiv, clubul din Bănie a remis un comunicat în care neagă acest lucru.

„Pentru a opri promovarea știrilor false facem următoarele precizări:
– niciun acționar al Universității Craiova nu este infectat,
– nu există un alt caz de Covid-19, în afara de cele anunțate”, a fost anunțul făcut de clubul din Bănie, cu privire la acest caz.

Până acum, Universitatea Craiova a anunțat trei cazuri pozitive în cadrul clubului, toate în cadrul staff-ului tehnic al echipei. „Din păcate, la testarea suplimentară au fost două cazuri pozitive, ambele din rândul staff-ului Universității Craiova. Vestea bună este că toți fotbaliștii noștri sunt negativi, având un singur test neconcludent”, au scris cei de la Universitatea Craiova pe pagina oficială de Facebook.

Conform surselor ProSport, la meciul cu Botosani, Mihai Rotaru a intrat în contact cu Lucian Pretorian, team-managerul formației, unul dintre oamenii din club depistati cu coronavirus.

Liga 1 este grav afectată de virusul SARS-CoV-2, iar Ionuț Stroe, ministrul Sportului, a anunțat, recent, că ar putea suspenda campionatul.

Până acum am fost avocatul Ligii 1, dar trebuie să acționăm foarte ferm! LPF și FRF trebuie să dispună urgent anchete, care să corecteze aceste comportamente, să sancționeze și să corecteze aceste comportamente. Asta dacă vor să încheie competiția. Îmi pare foarte rău să o spun.

Sunt șase zile de când avem primul mare focar din fotbalul românesc. Mă așteptam ca echipele care au probleme generate de COVID-19 să recurgă la prima posibilitate prevăzută în ordinul de ministru, acel cantonament cu izolare. Acel cantonament își asigură protejarea jucătorilor și a staffului tehnic. Unele cluburi se întrec în testări. S-ar putea să avem mai multe teste COVID-19 decât meciuri! Ceea ce este ineficient. Cele mai bune măsuri sunt distanțarea, protejarea, izolarea.

Mai sunt trei meciuri în play-off! La o echipă, jucătorii fac naveta câte 60-70 de kilometri, se antrenează, după care merg înapoi acasă. În condițiile în care cluburile pun în pericol sănătatea sportivilor, există această posibilitate să avem o intervenție mai fermă. Nu-mi doresc să ajung acolo. Trebuie să se vadă acțiune”, a tunat Ionuț Stroe, la Digi Sport.

Programul următoarelor meciuri din Liga 1:

  • Dinamo – Hermannstadt, vineri, 24 iulie, 20:00 – Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus
  • Academica Clinceni – Poli Iaşi, sâmbătă, 25 iulie, 18:00 – Digi Sport, Telekom Sport, Look Sport
  • Gaz Metan Mediaş – FCSB, sâmbătă, 25 iulie, 21:00 – Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus
  • Voluntari – Sepsi, duminica, 26 iulie, 16:00 – Digi Sport, Telekom Sport, Look Sport
  • CFR Cluj – Botosani, duminică, 26 iulie, 21:00 – Digi Sport, Telekom Sport Look Plus
  • Viitorul – Chindia, luni, 27 iulie, 18:30 – Digi Sport, Telekom Sport, Look Sport
  • Hermannstadt – Dinamo, luni, 27 iulie, 21:30 – Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus
  • Astra – Craiova, miercuri, 29 iulie, 20:30 – Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus
  • Dinamo – Chindia, joi, 30 iulie, 19:00 – Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus
  • FCSB – CFR Cluj, joi, 30 iulie, 21:45 – Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus.