Evenimentul Zilei > Sport > Patrick Mouratoglou, la momentul adevărului. Cum a reușit s-o convingă pe Simona Halep să-l urmeze. „Este cea mai puternică unealtă”
Patrick Mouratoglou, la momentul adevărului. Cum a reușit s-o convingă pe Simona Halep să-l urmeze. „Este cea mai puternică unealtă”

Patrick Mouratoglou, la momentul adevărului. Cum a reușit s-o convingă pe Simona Halep să-l urmeze. „Este cea mai puternică unealtă”

Patrick Mouratoglou a vorbit în premieră despre relația cu Simona Halep şi cum a reușit s-o determine să lase totul în urmă şi să-i urmeze sfaturile pentru a putea continua cariera care îi era grav afectată.

Fondator și președinte al Academiei Mouratoglou, Patrick Mouratoglou este cel mai influent antrenor din tenisul mondial. Supranumit „antrenorul”, este considerat „standardul de aur” în circuitul internațional. După un început de succes al carierei cu o serie de jucători de nivel înalt, a devenit antrenorul oficial al Serenei Williams încă din 2012. Iar rezultatele nu i-au lipsit.

Francezul i-a câștigat încrederea româncei într-un timp record, iar acum Simona Halep îi urmează sfaturile cu strictețe. Pentru început, Halep a fost nevoită să-i îndepărteze de toți colaboratorii care i-au fost alături până în prezent, pentru a lucra exclusiv cu un staff tehnic stabilit de numai de Patrick Mouratoglou. Mai exact, sportiva a renunțat rapid la colaborările cu managerul Virginia Ruzici și preparatorul fizic Theo Cercel, două persoane care i-au fost alături mulți ani.

Patrick Mouratoglou: „Îi afecta rezultatele! A trebuit să fac schimbări mari”

Patrick Mouratoglou a povestit că Simona Halep era foarte stresată, iar primul pas a fost să identifice elementele care cauzau această stare și să le elimine.

„A trebuit să fac schimbări mari, dar să continue să câștige. Simona a pierdut în turul doi la Roma și în turul doi la Roland Garros! Erau semne foarte rele. Mi-am spus că nu fac lucrurile bine. Dar nu toate lucrurile erau rele, așa că le-am păstrat pe cele bune.

A urmat atacul de panică, iar stresul o omora. Chiar dacă progresa pe o parte, stresul îi afecta rezultatele. A trebuit să micșorez stresul și să îmi adaptez strategia. Despre asta e vorba. Rezultate îți dau un feedback. Trebuie să iei acel feedback și să îți adaptezi strategia, în fiecare zi ai oportunitatea să îți adaptezi strategia! Încrederea dintre jucătoare și antrenor este elementul cheie al acestui sport”, a mai declarat antrenorul francez.

Antrenorul: „Dacă nu are încredere 100% în tine, colaborarea nu va merge”

Patrick Mouratoglou a mărturisit că obiectivul principal al său a fost să îi câștige încrederea Simonei și a reușit acest lucru, ca dovadă schimbările majore din ultimul timp, inclusiv divorțul de Toni Iuruc.

„În primul rând trebuie să înveți totul despre jucătoare, dar în același timp să creezi o relație în care ea să aibă încredere 100% în tine. Dacă nu are încredere 100% în tine, colaborarea nu va merge. Mai bine să dai un sfat greșit unei jucătoare care are încredere 100% în tine, decât un sfat bun uneia care are încredere doar 50%. Primul pas este să construiești acea relație în care jucătoare are încredere 100% în tine. Este cea mai puternică unealtă, pentru că ea va fi dedicată total proiectului și va crede ceea ce spui.

În acel moment, echipa devine foarte puternică. Deci trebuie în primul rând să citești jucătoarea, apoi să construiești strategia. Mereu trebuie să faci ajustări. După Roland Garros, am spus: Uite, am avut câteva victorii bune, dar ne lipsește asta și asta! Trebuie să ne concentrăm pe aceste lucruri. Apoi a ajuns în semifinale la Wimbledon și a câștigat un turneu Masters 1000. E o confirmare că lucrurile au fost făcute bine. Deci trebuie să menții o relație cu jucătoarea în care ea să aibă încredere în întregul proces de antrenament”, a mai declarat Patrick Mouratoglou, potrivit prosport.ro.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: