Patriciu reintră în politică pe la Ploieşti

Patriciu reintră în politică pe la Ploieşti

Dinu Patriciu a fost ales preşedinte de onoare al PNL Prahova, funcţie care îi permite să facă parte din Consiliul Naţional al partidului.

Consiliul Naţional este al treilea organism de conducere după Biroul Politic şi Delegaţia Permanentă.

Omul de afaceri a obţinut această poziţie în urma unui vot în unanimitate al Delegaţiei Permanente a PNL Prahova. Propunerea a fost făcută de şeful PNL Prahova, deputatul Adrian Semcu, despre care presa a scris de mai multe ori că a fost cooptat de Patriciu în afacerile sale.

Semcu a explicat că a discutat cu Patriciu şi s-a asigurat că este dispus să accepte acest titlu şi că doreşte să colaboreze cu filiala Prahova. Prin decizia luată de liberalii prahoveni, Dinu Patriciu capătă şi statutul de membru al Consiliului Naţional al PNL. Această structură adoptă, printre altele, programul de guvernare al partidului. Influenţă informală Scandalul legat de Dinu Patriciu a început după ce au apărut informaţii despre faptul că, la alegerile din 2004, a finanţat campania candidatului PSD la Primăria Capitalei, Mircea Geoană. Mai mult, Patriciu a insistat cu declaraţii potrivit cărora PNL ar trebui să se alieze cu PSD.

Ne puteți urmări și pe Google News

Toate acestea, plus faptul că era implicat într-un dosar penal, i-au făcut pe unii lideri liberali să-i ceară lui Patriciu să facă un pas înapoi, cel puţin la nivel formal. În ianuarie 2007, omul de afaceri şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al PNL Prahova. Implicit, a pierdut şi calitatea de membru al Delegaţiei Permanente a PNL. Cu toate acestea, presa a scris de mai multe ori că influenţa sa în partid este de natură informală, graţie unei relaţii de prietenie cu premierul Călin Popescu-Tăriceanu.