Evenimentul Zilei > Actualitate > PATIMILE șoferilor în Sptămâna Mare. Peste 30.000 de amenzi și peste 300 de permise SUSPENDATE pentru consum de ALCOOL
PATIMILE șoferilor în Sptămâna Mare. Peste 30.000 de amenzi și peste 300 de permise SUSPENDATE pentru consum de ALCOOL

PATIMILE șoferilor în Sptămâna Mare. Peste 30.000 de amenzi și peste 300 de permise SUSPENDATE pentru consum de ALCOOL

În ultimele șapte zile, Poliția Rutieră a aplicat peste 30.000 de amenzi de circulație. Dintre acestea, mai mult de 12.000 au fost date șoferilor care au depășit viteza legală. Oamenii legii au suspendat, în Săptămâna Patimilor, peste 300 de permise de conducere pentru consum de alcool la volan. În zilele de Paște, două elicoptere vor monitoriza traficul rutier, iar pe principalele drumuri naționale vor fi amplasate peste 420 de radare.

În cadrul unei declarații făcute de către purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, se arată că Poliția Rutieră a acționat, în această săptămână,  pe principalele artere de circulație pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor grave, fiind constatate 102 infracțiuni la regimul circulației rutiere. În cadrul acțiunilor, au fost aplicate 30.239 de sancțiuni contravenționale, dintre care 248 pentru consum de alcool și 12.329 pentru depășirea vitezei legale.

De asemenea, 336 conducători auto au rămas fără permis pentru că se aflau sub influența băuturilor alcoolice, iar 449 pentru că au depășit limitele de viteză.

„Ținând cont de faptul că mulți români merg în pelerinaj sau petrec aceste zile de sărbătoare în stațiuni turistice, numărul echipajelor de poliție rutieră va fi suplimentat, în special pe drumurile despre care știm, din experiența anilor trecuți, că se aglomerează în preajma sărbătorilor de Paște. În ultimele zile valorile de trafic au crescut pe arterele care converg către marile aglomerări urbane, cu precădere spre centrele comerciale”, a precizat Monica Dajbog.

Două elicoptere vor monitoriza traficul rutier

Din dispoziția ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, în acest sfârșit de săptămână, Poliția Rutieră va beneficia de sprijinul a două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație pentru supravegherea aeriană a traficului și coordonarea echipajelor de la sol.

De asemenea, în stațiunile turistice și pe principalele drumuri europene și naționale,  polițiștii rutieri vor acționa cu 420 aparate radar pentru prevenirea accidentelor de circulație grave.